REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Washington vei Stanley Cupin – mestaruus on joukkueen 44-vuotisen historian ensimmäinen

Washington vei mestaruuden voitoin 4-1

STT

Las Vegas

Washington on voittanut NHL:n Stanley Cupin. Joukkue nappasi mestaruuden voitettuaan Erik Haulan Las Vegasin finaalisarjan viidennessä ottelussa maalein 4–3. Kyseessä on Washingtonin 44-vuotisen taipaleen ensimmäinen mestaruus.

– Tämä on uskomatonta. En tiedä, mitä sanoa. Tämä on vain niin uskomatonta, Washingtonin venäläistähti Aleksandr Ovetshkin kommentoi voittoa tuoreeltaan NBC:lle.

– Olen onnellisin ihminen. Olen niin onnellinen joukkuetovereideni puolesta, Ovetshkin jatkoi.

Washington laukoi avausmaalin

Mestaruuden ratkaisseen ottelun avausmaali syntyi vasta toisessa erässä. Avausmaalin laukoi Washingtonin Jakub Vrana, kun toista erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia. Las Vegasin Nate Schmidt kuitenkin tasoitti tilanteen 1–1:een joitakin minuutteja myöhemmin. Vajaan minuutin päästä maalia juhli puolestaan Washingtonin maalitykki Ovetshkin. Tilanteen toistamiseen tasoitti toisen erän 12. minuutilla Las Vegasin David Perron.

Las Vegas nappasi vielä toisen erän lopulla johtoaseman, kun Reilly Smith laittoi kiekon maaliin erän viimeisellä minuutilla.

Tanskalainen Eller iski ratkaisevan maalin

Kolmannen erän ensimmäinen maali nähtiin erän yhdeksännellä minuutilla, kun Devante Smith-Pelly tasoitti tilanteen 3–3:een. Washingtonin neljännen maalin laukoi puolestaan tanskalainen Lars Eller, kun kolmatta erää oli pelattu reilut 12 minuuttia.

Las Vegasin maalilla ollut Marc-Andre Fleury torjui 29 kertaa. Washingtonin Braden Holtbylle torjuntoja kertyi 28.

Las Vegas voitti finaalisarjan ensimmäisen ottelun, mutta sen jälkeen Washington oli parempi neljästi peräkkäin.

Washington on kerran aiemmin historiansa aikana yltänyt edes finaalisarjaan asti. Joukkue selvisi finaaleihin asti viimeksi vuonna 1998, jolloin se hävisi Detroit Red Wingsille suoraan neljässä pelissä.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »