REFRRER:path /

Wimbledonin erikoismies Federer jäi välierien ulkopuolelle

Kevin Anderson kukisti Federerin yli nelituntisessa ottelussa.

STT, AFP

Wimbledonin tennisturnauksessa ei keskiviikkonakaan vältytty yllätyksiltä, kun turnauksen kahdeksankertainen miesten kaksinpelin voittaja Sveitsin Roger Federer hävisi puolivälierissä Etelä-Afrikan Kevin Andersonille.

Federer voitti kaksi ensimmäistä erää ja näytti marssivan kolmattatoista kertaa Wimbledonin miesten kaksinpelin välieriin. Yli nelituntisen ottelun päätteeksi loppulukemat olivat Andersonin eduksi 2-6, 6-7 (5-7), 7-5, 6-4, 13-11.

– Olin tappiolla kahden erän verran ja jatkoin taistelua. Roger Federerin voittaminen täällä Wimbledonissa on jotain, minkä tulen muistamaan. Erityisesti näin tiukan ottelun päätteeksi, Anderson tuumi voittonsa jälkeen.

Federer tavoitteli jatkoa viime vuoden mestaruudelleen, mutta ei tänä vuonna päässyt kahdeksan parhaan joukkoa pidemmälle.

– Joskus ei tunnu hyvälle ja yrittää silti parhaansa. Tänään oli yksi sellaisista päivistä. Oli hetkiä, jolloin pelasin hyvin. Tunsin, että luen hänen syöttönsä. Toisina hetkinä en tiennyt, mihin olin liikkumassa, Federer harmitteli.

Andersonille voitto oli ensimmäinen Federeristä.

– Sanoin, että tämä tulee olemaan minun päiväni. Pitää ajatella noin, kun pelaa Rogeria vastaan. Olen hurmiossa. Tällaisen eteen tekee paljon työtä, ja tällaiset ottelut ovat erityisiä, Anderson makusteli.

Kolminkertainen Wimbledonin miesten kaksinpelin voittaja Novak Djokovic kukisti keskiviikon puolivälierässä Japanin Kei Nishikorin 6-3, 3-6, 6-2, 6-2 ja saavutti kahdeksannen kerran paikan Wimbledonin välierissä.

– Tuntuu hienolta olla jälleen neljän parhaan joukossa grand slam -turnauksessa. Kunto on parantunut viime viikkoina, ja pelini taso on nousussa. Olen löytämässä kuntoni oikeaan aikaan, kirkkaimmalle huipulle paluuta tekevä Djokovic, 31, tuumi.

Djokovic on sijoitettu turnauksessa 12:nneksi.

Jätä kommentti