REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Afrikkalainen perintö isältä tyttärelle

Sisällissotaa paennut kongolainen Charles Nyakarashi matkaa Suomesta takaisin kotiseudulleen.

Elina Pajunen

Dokumenttiprojekti: Ei tietä kotiin

TV 1 klo 21.30

★★★★ Dokumenttiprojekti seuraa kongolaisen Charles Nyakarashin matkaa Suomesta takaisin kotiseudulleen. Matka oli tarkoitus toteuttaa yhdessä vaimon ja vanhimman lapsen kanssa, mutta ajatus matkasta osoittautuikin ylivoimaiseksi sisällissodan kauhut kokeneelle perheenäidille.

Nyakarashin matka kotiin on samalla kuin kirje tai perintö perheen juurista. Se on osoitettu hänen 10-vuotiaalle kainuun murretta puhuvalle esikoistyttärelleen. Dokumentissa kuvataan vuorotellen isän vierailua kotiseuduille ja Nadinen arkea Suomessa.

Nyakarashi kertoo, millaista elämä oli hänen ollessaan 10-vuotias ja joutuessaan todistamaan Ruandan kansanmurhaa. Iloiset jälleennäkemiset kulkevat dokumentissa rinta rinnan kipeiden muistojen kanssa.


Miehen suurin toive on rauha. Kun on oikeasti nähnyt, kuinka läheisiltä ihmisiltä katkaistaan kaula, ei haluaisi enää kuulla, kuinka uudessa kotimaassa humalainen naapuri uhkaa samoilla teoilla.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »