REFRRER:path /

Audrey Tautou jumittuu järkiliittoon – Pekka Eronen valitsee päivän kiinnostavimmat tv-elokuvat

Nuori Thérèse (Audrey Tautou) pyristelee palkintovaimon roolista 1920-luvun Ranskassa.

Pekka Eronen

Therese D.

*** Amélien nimiroolin jälkeen Audrey Tautou oli puolelle maailmalle se hupsun romanttinen pikku pariisitar, jonka varjosta on ollut loputon homma päästä pois. Olisikohan Claude Lelouch’n elokuvan nimirooli tuntunut siksi omakohtaiselta? Francois Mauriacin kirjaan pohjautuva ahdistusdraama kun kertoo yläluokkaisesta perijättärestä, joka kaipaa järkiavioliitostaan pois hinnalla millä hyvänsä. Laskua sitten kertyykin. (Ranska 2012)

Yle Teema & Fem keskiviikkona 8.11. klo 22.00

Cliffhanger

***

Asunnonvälittäjät hokevat, että tärkeintä on sijainti, mutta sama pätee myös elokuviin. Jos jännärissä mennään vuoristoon, kannattaa huippaavista korkeuksista ja rotkoista ottaa tehot irti. Renny Harlinin

hittifilmi toimii niin kauan, kun se muistetaan. Sylvester Stallone

on vuorikiipeilijä, jonka rosvojoukko pakottaa oppaakseen. Reissu nostattaa niskavilloja, mutta latteat loppuhakkuut olisi voinut filmata vaikka Yyterissä. (USA 1993)

TV5 keskiviikkona 8.11. klo 21.00

Robin Hood – varkaiden ruhtinas

**** Ei ahdistuskohtauksia, ei syvällistä itsetutkiskelua, ei sekunnin sadasosien toimintapyrähdyksiä: Kevin Reynoldsin tulkinta Englannin historian myyttisestä sankarista on pohjimmiltaan piristävän kirkasotsaista perinneseikkailua. On rehti Kevin Costner, joka ampuu jousella, iskee miekalla ja lennähtää köydellä tyrannien kimppuun. Kärjimmäisenä kyräilee Alan Rickman Nottinghamin sheriffinä. (USA 1991)

Sub keskiviikkona 8.11. klo 22.00

Jätä kommentti