REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Auto-ohjelman vauhti ei huimaa

Kevät nostaa usein autokuumetta. Autohullut on uusi kotimainen sarja, jossa testataan autojen myyntipuheiden paikkansapitävyyttä.

Tiia Haapakangas

Autohullut

Kutonen klo 21.00

★★★ Uusi kotimainen autosarja pitäytyy tarkasti aiheessaan. Meno ei ole erityisen kreisiä, mutta johtotähtien eli Arttu Harkin ja stunttimestari Crazy Miken alias Mauri Uuskosken vilpitön autohulluus kantaa kyllä yhden sarjan läpi.

Jaksoissa vuorottelevat asiapitoinen autojen testaus ja nykyajan tv-viihteen peruskauraa oleva stunttileikittely tähtivieraiden kanssa.

Temppuradalle luodaan tunnelmaa räjähdetehosteilla, joiden merkitys jää irtonaiseksi.


Muistelot ensimmäisistä autoista ovat klassisia, mutta aina yhtä hellyttäviä. Niiden yhteydessä käy myös ilmi, että Arttu Harkki osaa kyllä kertoa liki mallista kuin mallista vaikka mitä. Vanhoin valokuvin maustettu keskustelu herättänee monessa katsojassakin nostalgisia nuoruusmuistoja.

Luokkansa myydyimmät automallit testataan monipuolisesti, ja testit ovat hyvin valikoituja ja yksinkertaisia.

Esimerkiksi perheautojen kaupunkiajosta tarkastellaan kulutusta, melua ja ajomukavuutta, ja saman testipatterin voi periaatteessa tehdä kuka tahansa autonostaja. Viihdyttävin testin osa on ajomukavuus, jonka mittarina toimii tuulilasin alle teipattu vesilasi.

Lopuksi tuloksia verrataan niin testattujen autojen kesken kuin valmistajan esittämien lukujen kanssa.

Sarjan tempo on hidas. Selostuksessa ja kohtauksissa todetaan samoja asioita, eikä oivaltamisen paikkoja juuri jää.

Jakson sisältö sopisi puolta lyhyempäänkin aikaan. Silloin jäisi tosin näkemättä leikkaamaton versio siitä, kuinka juontaja laskee vaihe vaiheelta polttoaineen kulutusta kännykällään tai kuinka Hans Välimäki harjoittelee käsijarrukäännöstä.

Meno ei ole erityisen kreisiä.

Muistelot ensimmäisistä autoista ovat klassisia, mutta aina yhtä hellyttäviä.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »