REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Gosling ja Crowe ovat irti

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa

Ryan Gosling ja Russell Crowe temmeltävät kuin varsat niityllä The Nice Guys -elokuvassa

Pekka Eronen

The Nice Guys

Nelonen klo 23.20

★★★★ Pyörää ei ole pakko keksiä uudelleen, kun vanhakin malli rullaa mukavasti. Shane Black suhtautui samalla asenteella kamuilevaan ja ryskäävään kyttäkomediaan. Kliseetkin maittavat, kun asenne on pakoton. Ryan Gosling ja Russell Crowe eivät ole kuluttaneet liikaa naamojaan tässä lajissa, ja temmeltävät kuin varsat niityllä. Niitty on tässä tapauksessa 1970-luvun Los Angeles, jossa tutkitaan pornotähden murhaa. Ensiesitys. (USA 2016)

Kuninkaan puhe

Yle Teema & Fem klo 21.00

★★★★ Tom Hooperin tosipohjainen elokuva toimii paitsi hienosti omillaan, myös johdantona Netflix-sarjalle The Crown. Seurataanhan siinä Elisabet II:n isän, Yrjö VI:n avioliittoa ja kamppailua puhevian kanssa. Colin Firth puristaa vahvan roolin kuninkaana, jolta virka ja kansakunta vaativat kohottavia, eheyttäviä julkisia puheita. Geoffrey Rush on vielä parempi omaperäisenä puheterapeutti Lionel Loguena. (Britannia 2010)

Max Payne

MTV3 klo 22.35

★★ Vihaiset linnut ja klaanisoturit eivät olleet ensimmäisiä suomalaisia pelihittihahmoja. Jo vuonna 2001 alan harrastajat takoivat otsa hiessä Max Paynea, jossa agentti puuhaa kostoa perheensä murhaajille. Filmiversiota siitä saatiin odottaa turhan pitkään, ja hengetön siitä sitten tulikin. Myös Mark Wahlberg tuntuu nimiroolissa tavallistakin puisevammalta. Kuvapuoli on sentään synkän näyttävää, joskaan ei järin omaperäistä. (USA 2008)

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »