REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Ihana elämä raukaisee

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa

Ikääntyvä pintaliitäjä (Toni Servillo) havahtuu Suuri kauneus -elokuvassa.

Pekka Eronen

Suuri kauneus

Yle Teema & Fem klo 22.03

★★★★ Itse olen lunastuskunnossa, jos bileet jatkuvat pari päivää. Jeb Gambardellalla on pitänyt pirskettä jo neljä vuosikymmentä. Kukaan ei voi moittia, jos nyt hieman raukaisee. Toni Servillo esittää pintaliitäjää, joka vihdoin on alkanut hahmottaa, kuinka tyhjiä ovat ihanan elämä kuoret. Ohjaaja Paolo Sorrentinon täyteläiset roomalaistunnelmat puhuttelisivat vieläkin paremmin, jos Federico Fellini ei olisi ehtinyt ensin. (Italia 2013)

Terroristin jäljillä

Hero klo 21.00

★★★ Jeff Renfroen jännitysdraama ei ainoastaan osu ajan hermoon, vaan jää myös hiertämään sitä. Mullan alla -sarjasta tuttu Peter Krause esittää työnsä menettänyttä kirjanpitäjä Terryä, joka alkaa täyttää tyhjyyttään naapurin kyttäilyllä. Tumman miehen puuhat ja tuttavat tuoksahtavat epäilyttävästi terrorismilta, eivätkä tv-kanavan sensaatiouutiset Terryn mieltä tyynnytä. Vainoharhan kierre alkaa olla viritelty. (USA/Kanada 2003)

Snowpiercer

TV2 klo 21.10

★★★ Bong Joon Hon rankasti tyylittelevässä scifi-jännärissä löydetään tavallisen ankealle tulevaisuudelle uusi ilme. Nyt ei ollakaan jossakin ylikansoitetussa suurkaupungissa tai avaruusaseman rotjakkeessa, vaan junassa. Perävaunujen rupusakki ja ykkösluokan etuoikeutetut kiitävät halki maailman, josta toinen jääkausi on tehnyt silkkaa arktista painajaista. Tiivistetyn luokkayhteiskunnan kapinallista esittää Chris Evans. (Korea/USA 2013)

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »