REFRRER:path /

Isä kulkee rinnalla pimeydessä

Isä Michael Kerrigan (Sean Bean) toimii pappina köyhässä kaupunkiseurakunnassa, jossa maallinen hätä on henkistä puutetta suurempaa.

Silja Aitoaho

Särkynyt enkeli

TV1 klo 21.35

★★★★★ Näkeekö Jumala tänne? Voiko usko tuoda lohtua näille ihmisille? Loistava kuusiosainen brittidraama Särkynyt enkeli saa kysymään nämä kysymykset.

Koskettavan tarinan keskiössä on isä Michael Kerrigan (Sean Bean), köyhän kaupunkiseurakunnan katolinen pappi.

Hän tuntee yhteisönsä ja näkee sen todellisuuden, jossa seurakuntalaiset elävät: rahattomuuden ahdingon, osattomuuden, huono-osaisuuden. Monilla heistä ei tunnu olevan mitään. Isä Michael on vertaistensa ymmärtäjä, rinnalla kulkija. Hän on myös saanut osansa kärsimyksestä eikä hätkähdä ihmisten epätoivoa.

Anna Frielin esittämä Christina Fitzsimmons on eronnut, kolmen lapsen köyhä yksinhuoltajaäiti, joka suistuu potkut saatuaan niin syvään epätoivoon, että se sumentaa järjen ja oikean ja väärän välisen rajan.

Epätoivon vimmalla hän salaa äitinsä yllättävän kuoleman voidakseen nostaa tämän eläkerahat. Christinan teot eivät ole oikein, mutta hänen toimintansa motiivit ovat inhimilliset. Ylpeä, rahaton nainen tarvitsisi apua, mutta mistä hän voisi sen löytää?

Isä Michael näkee Christinan hädän ja haluaa auttaa. Mutta voiko hän todella auttaa Christinaa tai muita yhteisön jäseniä?

Voiko uskon sanoma auttaa ihmistä, joka kamppailee maallisen hädän kourissa? Riittääkö se?

Nykypäivään sijoittuvassa draamasarjassa on vahva yhteiskunnallinen näkökulma. Se saa ajattelemaan sitä, että uskon merkitys tai sen tärkeät teemat, anteeksianto ja toivo, eivät ole koskaan yhteisön ulkopuolella, saati sen yläpuolella. Ne ovat yhteisön sisällä, sen ihmisissä ja ihmisten teoissa, jos ovat.

Sarjan on käsikirjoittanut Jimmy McGovern, jonka kynästä on lähtöisin muun muassa rikosdraamasarja Fitz ratkaisee.

Isä Michael on köyhän kaupunkiseurakunnan katolinen pappi.

Hän tuntee yhteisönsä ja näkee todellisuuden, jossa ihmiset elävät.

Jätä kommentti