REFRRER:path /

Julia Roberts on paha äitipuoli – Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kiinnostavimmat elokuvat

Julia Roberts tulkitsee herkullisesti Lumikin pahaa äitipuolta elokuvassa Kerro, kerro kuvastin.

Pekka Eronen

Kerro, kerro kuvastin

 Mitä pahempi konna, sen parempi elokuva, sanoi Alfred Hitchcock, ja hänhän nämä asiat tiesi. Mestarin neuvoa noudatti jopa Tarsem Singh, joka tunnetaan pikemminkin kiehtovien kuvien ohjaajana kuin ihmisten kuvaajana. Lumikin pahaksi äitipuoleksi pestattu Julia Roberts nautiskelee roolissa kuin jälkiruokabuffetissa. Prinsessaa esittää Lily Collins, joka on perinyt muusikkoisältään Phililtä ainakin muikean hymyn. (USA 2012)

Hero maanantaina 6.11. klo 21.00

Kaks’ tavallista Lahtista


 Leif Wager

oli sukujuuriltaan norjalainen, ja Tommi Rinne

oli muuten vain 1960-luvun taitteen hollywoodilaisin suomalaisnäyttelijä. Siltä pohjalta oli vaikeata heittäytyä ihan tavallisiksi Lahtisiksi, mutta taustalta löytyi kaksi supisuomalaisen viihteen työmyyrää. Reino Helismaa

kirjoitti ja Ville Salminen

ohjasi herrainvaatehtimon heppujen nenäliinankeveän musiikkikomedian. Kolmiodraaman siitä tekee Maija Karhi

. (1960)

TV1 maanantaina 6.11. klo 13.35

Pientä säätöä

 Vanhan suolan janotus ei ole ihan puhki kulunut juttu, kun Meryl Streep ja Alec Baldwin sitä tulkitsevat. He ovat Jane ja Jake, joiden ero on jo vuosien ja uusien ihmissuhteiden takainen. Sitten tapahtuu se väistämätön – romanttisessa komediassa kun ollaan. Tähtipari ja kolmiodraaman takuumies Steve Martin pitävät kuitenkin huolen, ettei ohjaaja Nancy Meyersin kaavamainen ote onnistu pilaamaan koko elokuvaa. (USA 2009)

TV5 maanantaina 6.11. klo 21.00

Jätä kommentti