REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Kaksi elokuvaa lapsille: Rileyn mielessä käy myllerrys ja Matilda löytää kannustajan

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Viha, Inho, Ilo, Pelko ja Suru ovat saaneet hahmot Inside Out -animaatioelokuvassa. Ne kaikki pyörivät 11-vuotiaan Rileyn mielessä.

Pekka Eronen

Inside Out – mielen sopukoissa

★★★★ Disney-Pixarin animaatioelokuvissa ei rimakauhua tunneta, vaan luovuus kukkii. Tarinankerronnan ilo kohtaa syvälliset teemat seikkailukomediassa, jossa Ilo, Pelko, Suru ja muut 11-vuotiaan Rileyn tunteet saavat kukin oman hahmonsa. Kun perhe muuttaa San Franciscoon, käy porukka tytön mielessä niin monipuolista myllerrystä, että sitä seuraa hellittämättä isompikin katsoja. (USA 2015)

Nelonen sunnuntai 15.4. klo 13.00

Matilda ja lasten kapina


★★★ Iltapäivää voi myös jatkaa värikkään lastenelokuvan merkeissä. Danny DeVito

sovitti Roald Dahlin

mainiosta lastenkirjasta satukomedian, jossa kolean kodin tyttö löytää kannustavan opettajan, kirjojen maailman ja omat, ihmeelliset voimavaransa. Fantasia ja musta huumori eivät löydä yhtä herkullista tasapainoa kuin Dahlin tarinoissa, mutta Mara Wilson

on niin mainio Matilda, että kävisi vaikka Harry Potterin isosiskosta. (USA 1996)

TV5 sunnuntai 15.4. klo 14.00

Yarden

★★★ Ruotsissa ihastellaan mieluusti oman kansankodin edistystä ja tasa-arvoa. Måns Månsson näyttää elokuvassaan luokkayhteiskunnan jyrkät portaat. Eikä päähenkilö ainoastaan laskeudu niitä, vaan rysäyttää suoraan läpi. Anders Mossling esittää pahasti velkaantunutta kirjailijaa, joka joutuu palaamaan nuoruutensa raskaisiin duuneihin Malmön satamaan. Tragikomedia pohjautuu Kristian Lundbergin romaaniin. Ensiesitys. (Ruotsi 2016)

Yle Teema & Fem sunnuntai 15.4. klo 21.00

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »