REFRRER:path /

Kaksi elokuvaa tv-ensi-illassa – Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kiinnostavimmat elokuvat

Kauhuelokuva Mama saa Suomen tv-ensi-iltansa TV5:llä klo 21.00.

Pekka Eronen

The Duke of Burgundy (Ensiesitys)

 Muistatteko kaaosteorian? Perhonen räpäyttää siipeä Kiinassa, ja siksi Suomessa tuulee. Peter Stricklandin siivon perverssissä draamassa tuulet jäävät väliin, vaikka perhosia on laatikot täynnä. Tuiverrus käy mielen sisällä, kun rakastavaiset Cynthia ja Evelyn harrastavat hiljaisia domina-leikkejään. Käskijän paikasta käyvät kisaa Vallan linnakkeen tanskalaistähti Sidse Babett Knudsen ja italialainen Chiara D’Anna. (Britannia 2015)

Yle Teema & Fem klo 21.00

Mama (Ensiesitys)


 Pelottavista tenavista on tehty kauhujännäreitä pihavajat täyteen, eikä kliseiltä ja korniuksilta välty tämäkään. Argentiinalaisohjaaja Andres Muschietti

kuitenkin pelailee kiehtovasti luonnon ja yhteiskunnan törmäyksillä. Tästä oli hyvä jatkaa vaativaan Stephen King

-tulkintaan Se

. Metsämökin mörkö ei halua päästää orpotytöistä irti. Onnettomina ottovanhempina riutuvat Jessica Chastain

ja Nikolaj Coster-Waldau

. (USA 2013)

TV5 klo 21.00

Rajaton

 Ennen väitettiin, että ihminen käyttää aivojensa kapasiteetista vain kymmentä prosenttia. Se on harhaluulo. Esimerkiksi tähän toimintajännäriin ohjaaja Neil Burger käytti aivojaan noin 30-prosenttisesti. Loppu on tehosteita ja kohkausta. Bradley Cooper saa pillereitä, joiden avulla tajunta toimii täysillä kierroksilla. Nuutuneen kirjailijan muodonmuutos säihkyväksi bisnestyypiksi on kieltämättä ironista seurattavaa. (USA 2011)

Nelonen klo 22.30

Jätä kommentti