REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Kuningas, joka rakasti kauneutta

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa

Sabin Tambrea tulkitsee vain 18-vuotiaana valtaan noussutta Baijerin kuningas Ludvigia elokuvassa Ludvig II.

Pekka Eronen

Ludvig II

Yle Teema & Fem klo 21.00

★★★ Sodat velloivat 1800-luvun Euroopassa, mutta ainakin yksi kruununpää rakasti rauhaa, satumaisia linnoja ja Richard Wagnerin musiikkia. Peter Sehrin elokuvassa muistellaan Ludvigia, josta vuonna 1864 tuli Baijerin kuningas vain 18-vuotiaana. Sabin Tambrea tulkitsee tyylitietoista ja jotenkin siroa hallitsijaa, jonka homouden ei pitäisi tämän päivän katsojaa yllättää. Noina armottomina aikoina se oli traagista. Ensiesitys. (Saksa 2012)

The Factory

Hero klo 21.00

★★ John Cusack aloitti uransa lapsinäyttelijänä, joten kokemusta on. Siltä pohjalta kelpasi jatkaa keskivertoa henkevämpien jännäreiden ja ihmissuhdetarinoiden luottotähdeksi. Hänen poliisihahmostaan Morgan O’Neillin kliseinen sarjamurhajännäri saa sentään hieman henkeä ja virtaa. Psykopaatin pitkä ja katkera jahti uhkaa muuttua henkilökohtaiseksi, kun etsivä Mike Fletcherin oma teinitytär (Mae Whitman) katoaa. Ensiesitys. (USA 2012)

Killing Them Softly

Nelonen klo 23.25

★★★★ Illan tyly linja lujittuu Andrew Dominikin rikosjännärissä. Kuvaavaa on, että Brad Pittin esittämä palkkamurhaaja on ”pehmeän” tyylinsä vuoksi elokuvan hahmoista inhimillisimpiä. Ala käy rumemmaksi, kun tämä lähetetään etsimään kahta nilkkiä, jotka putsasivat gangsterin uhkapeliluolan. Syvän pettymyksen tuntoja finanssikriisin ajan Amerikasta välittävät myös James Gandolfini, Richard Jenkins ja Sam Shepard. (USA 2012)

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »