REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Massahurmaaja Lindgren vipeltää

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa.

Massahurmaaja Pertti Ylermi Lindgren oli omien sanojensa mukaan kihloissa 76 kertaa.

Pekka Eronen

Kreivi

Yle Teema & Fem klo 21.50

★★★ Peter von Baghin ainoa pitkä draamaelokuva on totta kai kiinnostava, vaikka pitkän linjan filmihullu olikin paremmin kotonaan dokumentin parissa. Toinen kenkä sillä puolella kulkee myös ilkikurinen henkilökuva massahurmaaja Pertti Ylermi Lindgrenistä. Tämä ehti omien sanojensa mukaan kihlautua 76 kertaa, ja aktiivista on vipellys elokuvassakin. Kiti Neuvosen laulama Nuoruustango raikastaa jokseenkin tunkkaisen ajankuvaa. (Suomi 1971)

How Do You Know

TV5 klo 21.00

★★ James L. Brooksin romanttinen komedia on löysä kuin jäätelö kesällä, mutta sinänsä kiinnostavasti se noruu ajassa vastavirtaan. Nykyään, kun viisikymppisetkin yrittävät käydä teineistä, se herää keski-iän kolotuksiin jo kolmekymppisenä. Reese Witherspoon esittää Lisaa, joka potkitaan USA:n softballin maajoukkueesta. Kohta George (Paul Rudd) ja Matty (Owen Wilson) järjestävät poloiselle muuta mietittävää, eli kolmiodraamaa. (USA 2010)

Hours

Hero klo 21.00

★★★ Hurrikaani Katrina jätti jälkensä paitsi New Orleansin katukuvaan, myös Eric Heissererin vaatimattomaan, pienten puitteiden katastrofijännäriin. Fast & Furious -leffojen Paul Walker on Nolan, joka tuo vaimonsa synnytyssairaalaan juuri tuona kohtalokkaana iltana. Niin kuin siinä ei olisi dramatiikkaa tarpeeksi, sairaala evakuoidaan, ja pieni tytär joutuu keskoskaappiin. Elämän puolesta taistelevat kohta sekä lapsi että isä. (USA 2013)

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »