REFRRER:path /

Mitä Malaysian Airlinesin MH 370 -lennolle oikein tapahtui? Viiden tähden dokumentti tempaa mukaansa

Kadonneiden omaiset ovat muistelleet lentoa Kuala Lumpurissa tapahtuman vuosipäivinä.

Sari Miettunen

Kadonnut lento 370

 Dokumentti Malaysia Airlinesin MH 370 -lennosta on erityistä herkkua lentoturmatutkinnan ja tekniikan ystäville.

Kone katosi mystisesti maaliskuussa 2014 matkalla Malesian Kuala Lumpurista Kiinan Pekingiin. Pian lähtönsä jälkeen kone teki u-käännöksen, katosi tutkista ja muuttui haamukoneeksi. Koneen on päätelty olleen ilmassa vielä tunteja tämän jälkeen ja pudonneen jonnekin Intian valtamereen.

Koneen etsintöihin on osallistunut 26 maata, mutta tulosta ei ole tullut. Yleensä turmapaikoilta löytyneet koneenosat tai uhreille kuuluneet tavarat johdattavat hylyn jäljille.


Liki puolentoista tunnin dokumentissa käydään läpi vaihtoehtoiset tapahtumakulut teknisestä viasta tulipaloon, tuhkapilveen, kaappaukseen ja lentäjän itsemurhaan. Kaikki esitetään hyvin toimivilla grafiikoilla. Sekä asiantuntijoiden että omaisten edustajiksi on saatu sympaattisia ja uskottavia haastateltavia.

Koneessa oli 12 miehistön jäsentä ja 227 matkustajaa. Osa kadonneiden omaisista uskoo yhä lennon laskeutuneen jollekin asumattomalle saarelle.

Seuraavaksi kadonnutta lentoa alkavat etsiä syvänmeren etsintään erikoistuneet yritykset. Intian valtameressä riittää haravoitavaa vuosikymmeniksi.

Jim maanantain 6.11. klo 23.00

Pian lähtönsä jälkeen kone teki u-käännöksen, katosi tutkista ja muuttui haamukoneeksi.

Jätä kommentti