REFRRER:path /

Näyttelijä Idris Elba pyytää Ari Vatasen apuun – Vatanen panee tähden ojennukseen

Näyttelijä Idris Elba testaa itsensä vauhdin ja moottorien maailmassa Superhaasteet-sarjassa. Alkuperäisnimi No Limits onkin istuvampi.

Johanna Puukka

Superhaaste

 Jos pitää ajaa autolla ennätysvauhtia, mistä sitä oppia haetaan? Hurjapää, brittinäyttelijä ja muusikko Idris Elba sen tietää. Hän kutsuu mentoriksi suomalaisen Ari Vatasen halutessaan rikkoa Pendine Sandsilla vuonna 1927 ajetun mailin nopeusennätyksen.

Rallin entinen maailmanmestari ei kosiskele oppipoikaansa, vaan niittaa suorasanaisesti mielipiteensä Elban isoäitimäisistä ajotaidoista ja neuvoo kotoisasti töksäytellen. Vatanen vakuuttaa osaamisellaan, ja Elba kuuntelee.

Lauantaina Kutosella alkavassa Superhaaste-sarjassa Elba testaa itsensä vauhdin mittarein. Hän opettelee ammattilaisten ohjauksessa hallitsemaan maailman vaativimpia moottoriajoneuvoja niin maalla kuin ilmassa.


Elban karisma toimii tosi-tv:ssäkin, ja Vatas-jakso on viihdyttävää katseltavaa. Jännitys ja tarina kasvavat aina viimeisille hiekkaisille metreille asti.

Autojen tekniset tiedot on paketoituna kätevästi niin, etteivät ne puuduta sellaistakaan katsojaa, jota ei varsinainen autourheilu kiinnosta.

Kutonen lauantaina klo 20.00

Jätä kommentti