REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Normisuoritus riittää

Emery Worldwiden DC-8-71F syöksyi maahan helmikuussa 2000. Illalla tiedämme, miksi.

Mikko Pulliainen

Lentoturmatutkinta

National Geographic klo 20.00

★★★★ National Geographicin seitsemännelletoista tuotantokaudelleen siirtyvää Lentoturmatutkinta-maratonsarjaa arvosteltaessa tärkeää ei ole, kuinka hyvä se on. Paljon oleellisempaa on, miten huono sarja se voisi olla.

Nimittäin, media on kovin usein aivan kuutamolla ilmailun ja etenkin lentoturvallisuuden kanssa. Ala on tekninen ja viehättynyt omaan sanastoonsa, joten merkittäviä asioita on jokseenkin vaikeaa erottaa merkityksettömistä. Sosiaalisessa mediassa perustellut ja perusteettomat kauhukertomukset taas muodostavat kovan sekamelskan.

Lentoturmatutkinta yllättää positiivisesti jo sillä, että se pyrkii kertomaan asianmukaisesti, mitä lento-onnettomuuksissa tapahtuu. Lisäksi alkuperäiset onnettomuustutkijat päästetään itse ääneen.


Se on jo jotakin, ja itse onnettomuuksien välillä lievästi koomiset dramatisoinnit sekä pyrkimys ahtaa kaikki tutkintaprosessit klassiseen draaman kaareen ovat puutteita, jotka on tätä taustaa vasten helppo antaa anteeksi.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »