REFRRER:path /

Nuorukainen saa Marilynin kyytiinsä – Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kiinnostavimmat elokuva

Michelle Williams on yllättävän uskottava Marilyn Monroena elokuvassa My Week With Marilyn.

Pekka Eronen

My Week With Marilyn

 Elokuva on vaikutelmien taidetta. Michelle Williams on yllättävän arkinen tyyppi Marilyn Monroen rooliin, mutta kun näyttelijäntaito, ohjaus, kuvaus, meikkaus ynnä muu osuu kohdalleen, legenda on läsnä. Vieläpä ihmisenä. Marilynin siihen puoleen pääsee tutustumaan nuori Colin (Eddie Redmayne), josta tulee tähden opas filmauskeikalla Englannissa. Lämmin kasvutarina pohjautuu Colin Clarkin muistelmiin. (Britannia 2011)

Hero sunnuntaina 5.11. klo 19.05

Magic Mike


 Kaikkea kannattaa kokeilla – paitsi hapansilakkaa. Esimerkiksi Channing Tatum

tienasi nuorena kaljarahoja stripparina ja pääsi vuosikymmentä myöhemmin hyödyntämään kokemuksiaan elokuvassa. Mike hetkuttaa sikspäkkiään sekä muita osiaan floridalaisen klubin lavalla ja haaveilee päivät omasta huonekaluliikkeestä. Ohjaaja Steven Soderberghilla

on tiukka tuntuma sekä raavaaseen työhön että unelmiin. (USA 2012)

Sub sunnuntaina 5.11. klo 21.00

Mission Impossible – Rogue Nation

 Kokemus on avainsana Tom Cruiselle Mission Impossible -elokuvissa. Sankariagentti Ethan Huntin hahmo ja työsarka ovat viidennellä kerralla niin hyvin hallussa, että korkeiden ja vähän matalampienkin paikkojen toimintahaipakka sujuu kuin leikki. Ihan tosissaan ja aikuisten oikeesti ei näitä agenttien välisiä menettelytapakiistoja voikaan ottaa. Jeremy Renner, Simon Pegg ja Rebecca Ferguson liittyvät karkeloon. (USA 2015)

Nelonen sunnuntaina 5.11. klo 21.30

Jätä kommentti