REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Pyykkikorista parrasvaloihin

Toimittaja Anja Kontor tapaa ihmisiä, jotka ovat selviytyneet vaikeista elämäntilanteista. Johan Neumann on elänyt värikkään elämän.

Elina Pajunen

Elämä käännekohdassa

Yle Teema & Fem klo 18.30

★★★★ Ilman isoäidin pontevia vastalauseita vanhemmat olisivat myyneet poikansa kiertävään sirkukseen. Lapsuudessa ainoana turvaa Johanille tarjonnut isoäiti kuoli kuitenkin pian tapauksen jälkeen. Miten Johan Neumann selvisi lapsuudestaan?

Ruotsalaisessa Elämä käännekohdassa -ohjelmassa toimittaja Anja Kontor haastattelee kovia kokeneita ihmisiä, jotka kuvaavat elämänsä tummia vesiä, käännekohtia ja voimanlähteitä.

Tällaisten selviytymistarinoiden imu on vahva ja tunnelma tiivis riippumatta siitä, onko kertoja kuulijoille ennestään tuttu vai ei.


Yle Teema & Fem näyttää ohjelmasta nyt neljännen tuotantokauden, jonka ensimmäisessä jaksossa ruotsalaisille 1990-luvun särkylääkemainoksista tutuksi tullut Johan Neumann kertoo elämästään.

Itävaltalaisessa kylässä lapsuutensa viettäneen Johanin vanhemmat häpesivät hormonihäiriön vuoksi lyhytkasvuiseksi jäänyttä poikaansa. Välillä äiti piilotti Johanin tuntikausiksi pyykkikoriin, kun kylään saapui hienoja vieraita. Lohtua ja läheisyyttä Johan haki haisevasta koirankopista suuren koiran kyljestä. Opiskeluaikansa Johan asui bordellissa, kun majapaikkaa ei muualtakaan järjestynyt.

Käänteiden jälkeen Johan Neumann päätyi teatteriin Tukholmaan, jossa elämä entiseen oli kuin yöllä ja päivällä. Hän löysi teatterimaailmasta itselleen äitihahmon ja pääsi hormonihoitoihin. Elämä näytti välillä myös valoisia puoliaan.

Kontorin haastattelussa Neumann kertoo, mitä on olla heikko ja kuitenkin myös vahva.

Kaikesta huolimatta lapsi rakastaa vanhempiaan. Neumannin rakkaudentunnustuksista ei hevin selviä ilman nenäliinaa. Kaipuu sovintoon voittaa lopulta, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Äiti piilotti Johanin tuntikausiksi pyykkikoriin, kun kylään tuli hienoja vieraita.

Kaikesta huolimatta lapsi rakastaa vanhempiaan.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »