REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Raiskaaja vaanii koulukodissa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa

Marja Pyykkö on Kissan kuolema -elokvuassa sopeutumaton Nitta koulukodissa. Marjaana Maijala tekee Annaleenan roolin.

Pekka Eronen

Kissan kuolema

Yle Teema & Fem klo 21.56

★★ Poika ja ilves -hitin ohjaaja Raimo O. Niemi on myötätuntoinen lasten, nuorten ja luonnon kuvaaja. Silti Taru Väyrysen kirjaan pohjautuva esikoiselokuva Kissan kuolema ei nimestään huolimatta ole eläinseikkailu, vaan haparoiva koulukotidraama. Joku sika huumaa ja raiskaa tyttöjä, joita elämä on muutenkin kohdellut karusti. Vienoa rakkaustarinaa sopeutumattoman Marja Pyykön kanssa virittelee Don Huonot -yhtyeen Kalle Ahola. (Suomi 1994)

La Bamba

TV5 klo 21.00

★★★ Don McLean laulaa American Pie -klassikossaan ”päivästä, jolloin musiikki kuoli”. Luis Valdezin elokuvassa kuljetaan vääjäämättä sitä kohti, mutta ikävää ei matkalla pidetä. Kyseessä kun on elämäkerta latinorokkari Richie Valensista, jonka kohtaloksi koitui yhteinen lentomatka Buddy Hollyn kanssa. Lou Diamond Phillips elää pääroolin vahvasti, ja Los Lobos -yhtye pitää huolen, että svengiä riittää koko tortillan mitalta. (USA 1987)

Vuoden se kestää

Liv klo 21.05

★★★ Dan Mazerin romanttisessa komediassa ollaan otsikon edellyttämissä luovutustunnelmissa pian papin aamenen jälkeen. Rose Byrnen ja Rafe Spallin liiton soppaa hämmentävät mm. Simon Baker ja Anna Faris. Nokkelan sanailun ja härskin huulenheiton yhdistelmä ei toimi lämminhenkisesti kuin vaikkapa Judd Apatowin komedioissa, mutta noloja tilanteita riittää. Monista niistä vastaa Stephen Merchant. (Britannia 2013)

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »