REFRRER:path /

Submarine vie nuoruuteen – Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kiinnostavimmat tv-elokuvat

15-vuotias Oliver (Craig Roberts) haluaa kauniin Jordanan (Yasmin Paige) tyttöystäväkseen illan elokuvassa Submarine.

Pekka Eronen

Submarine

*** Päivän herkin on 15-vuotias Oliver (Craig Roberts), jonka silmin maailmaa Richard Ayoaden walesilaiskomediassa katsellaan. Totinen teini tahtoo sanavalmiin Jordanin (Yasmin Page) poikaystäväksi ja yrittää siinä sivussa pitää vanhempiensa (Sally Hawkins ja Noah Taylor) liiton kasassa. Ohjaaja muistaa hyvin paitsi sen, miltä nuorena tuntui myös 1980-luvun. Entisille kasariteineille karunkaunis elokuva onkin pakollista katsottavaa. (Britannia 2010)

Yle Teema & Fem klo 21.00

Kukkoilijat


*** Päivän yllättäjät kohdataan Martin McDonaghin

ohjaamassa rikosdraamassa. Alku ja tähdet lupailevat romuluista äijätoimintakomediaa, mutta jatko taittuu alakuloiseksi mietelmäksi elämän kohtalokkaista virheistä. Colin Farrell

ja Brendan Gleeson

ovat palkkamurhaajia, eli periaatteessa pahoja miehiä. Silti heistäkin puskee inhimillisyys pintaan. Taustalla Bruggen kaunis kaupunki Belgiassa tuhlailee historiallisuuttaan. (Britannia 2008)

Hero klo 21.00

Bad Ass

*** Päivän kiukkuisin on Danny Trejo. Sivuroolien tuttu louhikkokasvo esittää Vietnam-veteraania, josta tulee sankari, kun hän bussissa lyö nippuun lauman skinheadeja.

Yhden hengen katupartiot ovat pienen budjetin toimintajännäreiden perushahmoja, eikä yllätyksetön kostotarina keksi aiheesta mitään uutta. Patu-uskottavuutta kyllä riittää, sillä seitsemänkymppistä Trejoa säestävät kuusikymppiset Ron Perlman ja Charles S. Dutton. (USA 2012)

Sub klo 22.00

Jätä kommentti