REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Tähtien sota teki korjausliikkeen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa.

Star Wars: The Force Awakens toi nähtäville railakkaan seikkailuilmeen. Mukana menossa ovat John Boyega, Peter Mayhew ja Harrison Ford.

Pekka Eronen

Star Wars: The Force Awakens

Nelonen klo 21.00

★★★★ J.J. Abrams teki Star Trek -sarjalle arvonpalautuksen vuoden 2009 elokuvallaan. Kuusi vuotta myöhemmin oli Star Warsin vuoro. Se oli vielä tervetulleempi, sillä George Lucasin trilogia 2000-luvun taitteesta oli ankean onttoa digipintaa. The Force Awakens toi takaisin paitsi Harrison Fordin, Carrie Fisherin ja muita tuttuja, myös railakkaan, reissussa kolhitun seikkailuilmeen. Ensiesitys. (USA 2015)

Safety not Guaranteed

Sub klo 21.00

★★★★ Seikkailua lupaillaan myös Colin Trevorrowin komediallisessa draamassa, mutta lähellä arjen maankamaraa pysytellään. Sympaattisten indie-elokuvien takuumies Mark Duplass esittää pikkukaupungin heppua, joka hakee sanomalehti-ilmoituksella kaveria aikamatkalle. Sekä katsoja että seattlelainen toimittajanalku Aubrey Plaza saavat tutustua huurupäiseen, mutta pohjimmiltaan romanttiseen mieheen. Ensiesitys. (USA 2012)

Uusi ihminen

TV1 klo 22.45

★★★ Sallivan ja edistyksellisen ruotsalaisen yhteiskunnan kääntöpuolelta löytyi 1970-luvulle asti virallista rodunjalostuspolitiikkaa. Porvoolaissyntyinen Klaus Härö tarttuu siihen pari vuosikymmentä varhaisemmassa kasvutarinassa, jossa työkodin lääkäri taivuttelee köyhän kodin Gertrudia (Julia Högberg) sterilisaatioon. Käsikirjoittaja Kjell Sundqvist käytti kansalaisoikeusdraaman pohjana sukunsa naisten tositarinoita. (Suomi/Ruotsi 2007)

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »