REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Tukholmalaispoliisit vailla kipinää

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa

Mikael Persbrandt ei ollut parhaimillaan tässä Beck: Huone 302 -elokuvassa.

Pekka Eronen

Beck: Huone 302

Nelonen klo 22.05

★★ Komisario Beck -elokuvien pitkä sarja teki pari vuotta sitten tervetulleen korjausliikkeen, kun mukaan otettiin norjalaisen Kristofer Hivjun esittämä inhimillinen punapartapoliisi Steinar. Tässä ollaan kuitenkin lähellä pohjakosketusta: laiska, rutiinin rassaama episodi liikkuu rikkaiden parissa kuristusmurhan jälkeen. Varsinkin Mikael Persbrandt näyttää haluttomalta koko hommaan. Pian hän sen lopettikin. Ensiesitys. (Ruotsi 2015)

Riddick – paluu

Hero klo 21.00

★★★ Vin Diesel jatkoi rynnistystään tehokkaan kylmänä, kissansilmäisenä vankikarkurina elokuvasarjan kolmososassa. Ja mikä ettei: ohjaaja David Twohy palautti scifi-toimintajännäriin Pitch Black -avausosasta tutun roson ja häpeilemättömän b-leffatunnelman. Luonnetta on mukavasti. Vain hengissä pysymisellä on väliä, kun syrjäisen planeetan äreät otukset ja palkkionmetsästäjät jahtaavat murisevaa antisankariamme. (Britannia/USA 2013)

Zorron naamio

TV5 klo 22.00

★★★ Michael Caton-Jones sai elokuvansa pääosiin kahden vuosikerran huippumiehiä ja itsevarman Catherine Zeta-Jonesin. Anthony Hopkins on vanha vapaustaistelija, joka opettaa nuorta Antonio Banderasia käymään pahuutta vastaan säilä tanassa ja huitaisemaan klassisen Z-kuvion. Siltä pohjalta ja iso pilke silmäkulmassa oli hyvä päivittää vanhan Hollywoodin verevää, muttei verta roiskivaa, seikkailjuperinnettä. (USA/Saksa 1998)

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »