REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Vietnamilaisen naisen kohtalontie

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa.

Tosipohjainen elokuva nuoren naisen (Hiep Thi Le) elämästä lapsena Vietnamin sodan keskellä ja sitten sotamorsiamena Yhdysvalloissa.

Pekka Eronen

Taivas ja maa

Yle Teema & Fem klo 21.00

★★★ Oliver Stone katseli Vietnamin sotaa syvältä tähtilipun varjosta Oscar-hiteissään Platoon ja Syntynyt 4. heinäkuuta. Ohjaaja otti vahinkoa takaisin tosipohjaisessa elokuvassa, joka kulkee vietnamilaisnaisen kohtalontietä kotikylästä sotavuosien kautta Amerikkaan. Hiep Thi Le tekee vaativan pääroolin, mutta hyvistä aikeistaan huolimatta Stone ei pääse tätä lähelle. Kotimaansa pettävästä onnelasta hänellä on vahvempi ote. (USA 1983)

Myrskyn ratsastajat

Sub klo 21.00

★★★★ Myös Kathryn Bigelow on kunnostautunut amerikkalaisten sotatraumojen kuvaajana, mutta tässä toimintadraamassa painetaan vahvasti kotipuolessa. Keanu Reeves on nuori agentti, joka lähtee solutuskeikalle ottamaan selvää, onko surffarijengillä osuutta raivokkaisiin pankkiryöstöihin. Ohjaaja on varsinainen peto kuvaamaan testosteronia tihkuvia miesporukoita, ja juuri sellaista Patrick Swayze tällä kertaa luotsaa. (USA 1991)

Mahtava Oz

Hero klo 21.00

★★★ Vuoden 1939 Technicolor-klassikko Ihmemaa Oz ei ole Suomessa niin tuttu kuin Amerikassa, mutta varmasti täältäkin faneja löytyy. Heille Sam Raimin näyttävä fantasia on herkkua. Se nimittäin kertoo, kuinka taikuri Oscar Diggs päätyi samaiseen Ihmemaahan, josta Judy Garland myöhemmin lauloi sateenkaaren tuolla puolen. James Franco on muikealla seikkailupäällä, jota noitasisarukset Rachel Weisz ja Mila Kunis tukevat. (USA 2013)

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »