REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Viktor Kärppä loikkasi elokuvaan

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa.

Viktor Kärppä joutuu keskelle Venäjän valtataistelua Tappajan näköinen mies -elokuvassa.

Pekka Eronen

Tappajan näköinen mies

Sub klo 21.00

★★★ Viktor Kärppä on Matti Röngän kirjojen antisankari: inkeriläinen paluumuuttaja ja yksityisetsivä, joka ylittää rajoja niin lain kirjaimen kuin Vaalimaankin kohdalla. Tv-sarjassa Tappajan näköinen mies tätä esitti Samuli Edelmann ja niin hän tekee myös tässä toimintajännärissä. Edelmann, Martti Suosalo, Krista Kosonen ja muut kelpo näyttelijät tuovat henkeä totiseen, täyteen tupattuun salamurhatarinaan. Ensiesitys. (Suomi 2015)

Youth in Revolt

TV2 klo 21.00

★★★ Teini ei ole amerikkalaisilla deittimarkkinoilla kuuminta hottia, jos harrastuksia ovat Frank Sinatran musiikki ja Federico Fellinin elokuvat. Suloinen Sheeni (Portia Doubleday) kuitenkin ihastuu älykköpoika Nickiin. Ongelmia tuottaa tämän eurooppalainen sivupersoona Francois. Nuoria vieraudentunteita harva tulkitsee Michael Ceraa paremmin, ja hän on tämänkin näppärän kasvutarinan takuumies. Tai siis takuupoika. (USA 2009)

Tanssit

Yle Teema & Fem klo 22.40

★★★★ Saiskos luvan? Teeman tanssi-illan elokuva on sitä itseään: tanssiva kertaus Ranskan 1900-luvun historiasta. 1930-luvun kansanrintamakauden valssista päädytään 1980-luvun åkeblomqvistmaisiin diskomeininkeihin. Rytmit, sävelmät ja askelkuviot vaihtuvat, mutta ihmisissä on jotain pysyvää. Sama näyttelijä-tanssijaseurue tyypittelee herkullisen valikoiman kainomieliä, hiihtelijöitä ja parkettien partaveitsiä. (Ranska/Italia 1983)

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »