REFRRER:path /

22-vuotias Emil Lindholm johtaa – Bottas kiipesi kärjen tuntumaan

Paul Harris
F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen rallivauhti kasvoi koko ajan päivän mittaan ja hän kiipesi yleiskilpailussa päivän päätteeksi sijalle viisi.
22-vuotias Emil Lindholm johtaa Arctic Lapland rallia eilisen, ensimmäisen ajopäivän jälkeen, Valtteri Bottas sai juonesta kiinni ja kiipesi kärjen tuntumaan.

Tänään ajetaan ratkaisevat, usein yllättävät Kemijärven erikoiskokeet harjoitusalueella päivän kisakeskuksen ollessa Kemijärven Venesatamassa. Heti aamusta seitsemältä matkaavat tallien huoltokaravaanit Kemijärvelle. Tallit saavat sitä, mikä on ollut usein Arctica Lapland rallissa ainutlaatuinen ja oma selviytymistarinansa, arktiset ääriolosuhteet, autoja ja ajajia koetteleva paukkupakkanen.

Rovaniemellä ajettavan Arctic Lapland Rallyn ensimmäisen päivä oli Emil Lindholmin hallintaa. Helsinkiläinen nuori mies suorastaan jyräsi kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa heti alusta kilpailun johtoon ja lähtee toiseen ajopäivään 33 sekunnin johdossa. F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen rallivauhti kasvoi koko ajan päivän mittaan ja hän kiipesi yleiskilpailussa päivän päätteeksi sijalle viisi.

Lindholmin väkevä vauhti oli suorastaan mykistävää. Jo ensimmäisellä erikoiskokeella 22-vuotias rallikuljettaja ajoi yli 17 sekunnin pohja-ajan ja tahti pysyi koko päivän. Tosin päivän viimeisellä ja viidennellä erikoiskokeella Lindholmilla oli sen verran ohjelmaa, että hän hävisi pohja-ajasta puoli minuuttia ja samalla menetti puolet johdostaan.

– Ajettiin yksi risteys pitkäksi. Muuten vika pätkä meni ihan ok, mutta siinä oli se liukas paikka. Normaalisti käänsin sisään, mutta sitten mentiin penkkaan. Onneksi oli katsojia siinä, niin päästiin suht nopeasti jatkamaan. Muuten menee ihan hyvin, vaikka Siikakämässä oli vähän jarruongelmia, Lindholm tiivisti ensimmäisen päivän tunnelmansa.

Valtteri Bottas aloitti uransa ensimmäisen rallin tarkkaillen.

– Siihen nähden, että tämä oli ensimmäinen rallipäivä urallani, niin kivasti on mennyt. Pääasia tässä on kuitenkin nauttia. Aloitettiin aika rauhassa ilman turhia riskejä ja totuteltiin siihen, miltä nuo pätkät WRC-autolla tuntuu, Bottas sanoi.

– Raviradalla tuli ekalla kerralla pari selkeää mokaa, kun siinä oli aika liukasta ja tiukkoja mutkia. Sitten lisättiin seuraavilla pätkillä lisää hanaa, mutta nelospätkällä autoon tuli kaikenlaisia varoituksia näyttöön, joten en nähnyt millä moottoriasetuksella ajoin. Yritin niitä siinä blokkailla, niin sitten meni paukut pois päältä. Loppu pätkä meni sitten jokseenkin puolitehoilla. Kaiken kaikkiaan kuitenkin pirun siisti päivä ja tuolla autolla on älyttömän hienoa ajaa. Koko ajan saan enemmän ja enemmän luottamusta ajamiseen, Bottas jatkoi.

Ralli SM -sarjan avausosakilpailu jatkuu tänään viidellä erikoiskokeella. Rallin tauko ja huolto on Kemijärvellä Venesatamassa, johon myös yleisö pääsee seuraamaam tapahtumia. Rallin maalijuhlallisuuksia vietetään Rovaniemen keskustassa kello 18.50.

Tilanne 5/10 EK:n jälkeen

Yleiskilpailu

1. No 2 Emil Lindholm 51.20,9

2. No 3 Teemu Asunmaa + 33,0

3. No 4 Juha Salo + 41,0

4. No 7 Henrik Pietarinen + 1.14,9

5. No 1 Valtteri Bottas + 1.24,1

6. No 8 Jukka Ketomäki + 2.24,9

www.arcticralli.fi

Ennakkojuttu Rallia aitopaikalla myös torstain näköislehdessä

Avaa tästä näköislehti. Esikatselussa myös etusivun uutiset.

Lindholmin väkevä vauhti suorastaan mykistävää.