REFRRER:path /

Anne Berner avasi Sallatunturin kävely- ja pyörätien

Sami Kasurinen
Kävely- ja pyörätien ohjausryhmän vetäjä, yrittäjien Tauno Luukinen, ELY-keskuksen ylijohtaja Jaakko Ylinampa ja ministeri Anne Berner; Ruuhijoen sillalla keskusteluissa Itä-Lapin hankkeet.
Sami Kasurinen

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner avasi kansanjuhlassa Sallatunturin kevyenliikenteenväylän.

Salla onnistuu yhdistämään kirkonkylän ja matkailukeskuksen palvelut. Väylä avaa lomarakentamista kohti kuntakeskusta. Tunturin kävely- ja pyörätie on myös kunnan vilkkain liikuntapaikka, jatkettiin poropuistoon asti.

Anne Berner sai Sallan nuorisovaltuuston terveiset Emma Arolalta ja Meri-Helmi Saaristolta.

Itä-Lapin päättäjät pääsivät vihdoinkin keskustelemaan ministeri Bernerin kanssa suoraan alueen tärkeistä hankkeista, päällimmäisenä Sallan Jäämeren rata.

Liikenne- ja viestintäministeriössä on valmisteilla asetus maanteiden ja rautateiden runkoverkosta. Kantatie 82 Rovaniemeltä Sallaan valtakunnan rajalle on jätetty esityksen ulkopuolelle, samoin rautatieyhteys Rovaniemi-Kemijärvi.

Viimeinen osa perusparannuksesta, pölkynvaihto betonisiin on valmistumassa nyt lokakuussa. Kemijärven rataa on rakennettu tällä vuosikymmenellä 60 miljoonalla eurolla.

Biojalostuslaitos etenee. Kiinalainen Camce on perustanut toimiston Helsinkiin. Tehtaan tulo merkitsee laajaa liikenneverkkorakentamista Lapissa ja Koillismaalla.

Aiheesta lisää torstaina 4.9. ilmestyvässä näköislehdessä.

Avaa tästä näköislehti. Esikatselussa myös etusivun uutiset.

Camce on perustanut toimiston Helsinkiin.