REFRRER:path /

Arto Kerkelä: Asiakkaat haluavat palvelua kasvokkain

Katja Palmqvist
Isännöitsijä Arto Kerkelä kertoo kouluttavansa parhaillaan itselleen mahdollista seuraajaa, koska kokee näin siirtävänsä yrityksensä pääoman parhaiten eteenpäin. Monen alan yrittäjä oli perustamassa ensimmäistä yritystä jo vuonna 1984. Soundiässät toimii edelleen.

Katja Palmqvist

KOTI-LAPPI I PALVELUSIVUT

Alkutalven pakkanen saa puhelimet soimaan Isännöinti Kerkelä Oy:ssä. – Tähän aikaan säädetään lämmitysjärjestelmiä, ja kestää hetken, että lämpö tasaantuu, isännötsijä Arto Kerkelä tietää.

Kemijärvellä isännöimissään taloyhtiöissä asukkaiden keski-ikä on usein yli 60 vuotta, joten yhteydenotot tulevat puhelimitse tai asiakas poikkeaa toimistolla Annaliisankadulla.

– Ehkä parinkymmenen vuoden kuluttua monet asiat hoituvat netin kautta, hän uskoo.

Isännöintipalveluja tarjoavien yritysten määrä on ollut pitkään vakio, sillä viimeksi paikkakunnalle on noussut kerrostalo vuonna 1991. Taloja on tämän jälkeen purettu Kallaanvaarasta kaksi, ja jäljelle jääneissä on paljon korjausvelkaa eli niiden kunnossapitoon olisi pitänyt sijoittaa enemmän varoja, jotta niiden arvo säilyisi. – Valtakunnallisia toimijoita tänne tuskin on tulossa ilman yrityskauppoja, koska uusia kohteita ei ole suunnitelmissa.

Arto Kerkelä ryhtyi tarjoamaan isännöintipalveluja heinäkuun alussa 2011. – Jatkoin Matti Kärkkäisen jalanjäljissä, ja tällä hetkellä työntekijöitä on kolme, ja lisäksi yksi on oppisopimuksella, hän kertoo.

Ensimmäistä yritystä hän oli perustamassa vuonna 1984. Edelleen toimiva Soundiässät vei ääntä ja valoa erilaisiin tapahtumiin. Kilometrejä tuli aikoinaan tuhansia kuljettaessa kamojen kanssa paikkakunnalta toiselle. Kemijärvellä kävivät myös aikansa kuuluisuudet; Dingo, Eppu Normaali, Popeda, Yö ja monet muut.

Tällä hetkellä kiireinen yrittäjä on mukana viidessä firmassa, jonka lisäksi hän soittaa kahdessa eri kokoonpanossa. – Työasiat eivät keikoilla käy mielessä, hän nauraa.

Nyt tahti on maltillisempi, mutta marraskuun loppupuolelle suunniteltua Kultturikämpän keikkaa varten tarvitaan harjoittelua. – Ihmiset pelkäävät turhaan yrittämistä, sillä yrittämistäkin on monenlaista, hän muistuttaa.

Kemijärven kaupunki yrityssivut 17.11. näköislehdessä

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti