REFRRER:path /

Atte Rantasen näyttely myös Kemijärvellä

Atte Rantanen on aloittanut kuvaamataiteen harrastuksen jo nuorena.
Avajaiset kutsuvieraille tiistaina 5.2.2019.

Näyttely avoinna 6.2-28.2.2019 klo 8-16 ja myös eri tilaisuuksien aikana.

Kemijärven kaupunginjohtaja Atte Rantanen toi Helsingissä kuntaliiton tiloissa syksyllä olleen taidenäyttelyn esille myös Kemijärvelle.

Näyttely avataan kutsuvierasavajaisilla Kemijärven kulttuurikeskuksen lämpiössä ensi tiistaina 5.2. Yleisölle näyttely avautuu seuraavana päivänä tiistaina 6.2. ja on avoinna 6.2-28.2.2019 klo 8-16 sekä muuten kulttuuritalon tilaisuuksien aikana.

Kuntatalon näyttelyn, abstraktisten töiden innoittajana on ollut pääasiassa kunnallinen päätöksenteko. Kemijärvellä rinnalle on tullut myös maisema-aiheita.

Maalaaminen on olut hänelle vuosikymmenien ajan rakas harrastus 80-luvun alusta alkaen ja hyvä vastapaino työelämälle.

– Se on erittäin hyvä varaventtiili. Valtavan hyvä vastapaino työlle, jossa joutuu sitenkin aika yksin tekemään asioita.

– On oikeus kokeilla ja yhdistää asioita, joita ei perinteisesti normaalisti saisi tehdä. Minusta se on paras juttu, kun kukaan ei voi sanoa teenkö asioita oikein tai väärin, hän kertoo Kemijärvelläkin esillä olevien töiden taustoista.

Atte Rantanen on aloittanut kuvaamataiteen harrastuksen jo nuorena. Mieliaiheena on ollut purjehdusta harrastavalle miehelle tuttu Turun saaristo. Kemijärvelle tulo toi tauluihin myös abstraktiset aiheet.