REFRRER:path /

Biojalostuslaitos toteutumassa

Sami Kasurinen
Boreal Bioref Oy:n toimitusjohtaja Heikki Nivalan mukaan tavoitteena on, että tehtaan rakennustyöt aloitetaan ensi kesänä edellyttäen, että ympäristölupa saadaan siihen mennessä.
Kemijärven biojalostuslaitoksen toteutuminen on hanketta valmistelleen Boreal Bioref Oy:n puolelta varmistumassa.

Boreal Bioref tiedotti tänään, että se on allekirjoittanut investointitavoitesopimuksen kiinalaisen paperiryhmän Shanyingin kanssa.

Shanyingista tulee Boreal Bioref Oy:n enemmistöomistaja, sellun ja muiden biotuotteiden ostaja ja operatiivinen kumppani.

Boreal Bioref Oy:n toimitusjohtaja Heikki Nivalan mukaan Shanyingin mukaantulo varmistaa osaltaan investoinnin toteutumisen. Tavoitteena on, että tehtaan rakennustyöt aloitetaan ensi kesänä edellyttäen, että ympäristölupa saadaan siihen mennessä.

Kemijärven tehtaan investoinnin arvo on lähes miljardi euroa ja se on yksi suurimpia Suomessa toteutettuja alan investointeja.

Laitos käyttää puuta 2,8 miljoonaa kuutiometriä ja tuotannon määrä on 500 000 tonnia vuodessa sellua ja muita biotuotteita. Tuotannon määrä on noin kaksinkertainen Kemijärvellä aiemmin toimineeseen sellutehtaaseen nähden.

Boreal Biorefin vaiheista ja Itä-Lapin muista hankkeista Koti-Lappi Extra verkkolehdessä. Lehti avautuu www.kotilappi.fi sivun valikosta.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti