REFRRER:path /

Boreal Bioref Oy tuottaa kestävästi tuotetusta puusta arvokkaita vientituotteita

Erkki Hautala
Keiteleen rinnalla Patokangashankkeen seuraavassa vaiheessa Boreal Bioref Oy on nostamassa lappilaisen sekä Koillismaan puun jalostusastetta. Rautateillä ja kumipyörillä kulkee pyöreän puun sijaan jalostettuja, arvokkaita vientituotteita.
KOTI-LAPPI I METSÄNUMERO

Boreal Bioref Oy:n biojalostuslaitoksen seuraava ratkaisuvaihe lähenee. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on ilmoittanut, että virasto tekee ympäristölupapäätöksen loppuvuoden 2018 aikana.

Alusta asti biojalostushankkeessa on painotettu sitä, että Itä-Lapin ja Koillismaan on päästävä eroon pelkästä raaka-aineen tuottajan roolista. Boreal Bioref Oy tuottaa kestävästi tuotetusta puusta arvokkaita vientituotteita.

– Meidän on jalostettava kestävällä tavalla tuotettu puuraaka-aine omalla alueella, jolloin arvonnousu tapahtuu siellä, missä raaka-ainekin on tuotettu.

– Pitkässä juoksussa on kestämätöntä, että alueelta kuljetetaan alueen ulkopuolelle jalostettavaksi yli viisinkertainen määrä raaka-aineita verrattuna jalostettujen tuotteiden määrään, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Heikki Nivala.

Aiheesta lisää näköislehdessä.

Avaa tästä näköislehti. Esikatselussa myös etusivun uutiset.