REFRRER:path /

Dina Solatie: Itä-Lapista Lapin kasvun keskipiste

Biojalostushanke heijastuu koko Pohjois-Suomeen. Se käyttää 2,8 miljoonaa kuutiometriä puuta vuodessa. 0,4 miljoonaa kuutiometriä siitä on haketta hankinta-alueen sahoilta. Forest In tulee tukemaan lappilaisten yritysten osallistumista rakentamiseen ja toiminnan käynnistämiseen.
– Biojalostamon myötä syntyy Itä-Lappiin yli 1 100 pysyvää työpaikkaa eri aloille.

– Itä-Lapista tulee Lapin kasvun keskipiste, toteaa kuntayhtymän kehittämispäällikkö Dina Solatie kolumnissaan Koti-Lappi Extrassa.

Kuntayhtymä on käynnistämässä Forest In -hanketta, joka tukee lappilaisten pk-yritysten osallistumista biotuotantolaitoksen rakentamiseen ja toiminnan käynnistämiseen.

– Salla-Kantalahti-Murmansk-radan puolesta taistelu on alussa. Valtiovalta, Rovaniemi ja muu Suomi ovat valinneet yli 100 vuotta vanhan Kirkkoniemen vaihtoehdon.

– Maakuntajohtaja Mika Riipi kertoi viikkoja ennen Bernerin esitystä Maaseudun Tulevaisuudessa tekevänsä hartiavoimin työtä Kirkkoniemen puolesta pyssykyläläisenä.

– Eiköhän siinä reki mennyt hevosen ohi kuten usein muutoinkin, ihmettelee Extran toinen kolumnisti, Itä-Lapin kuntayhtymän kehittämispäällikkönä aiemmin toiminut ja Sallan kunnanjohtajan virasta eläkkeelle jäänyt Kari Väyrynen.

– Lapin matkailun näkymät ovat lupaavat. Mitä matkailija hakee? Hyvinvointi- ja terveysmatkailu on nousussa.

– Väestön ikääntyy. Ihmiset hakevat parempaa sisäistä oloa ja hyvinvointia. Luonto, hiljaisuus ja rauhallisuus sekä turvallinen ympäristö ovat tärkeitä tekijöitä.

– Matkailijat kaipaavat aitoja kokemuksia ja haluavat olla osallisena paikallisen elämän menossa, toteaa kolumnissaan puolestaan, Kemijärven elinkeinoneuvoja Soile Matero. Hänellä on pitkä kokemus matkailualan eri tehtävissä ja matkailuyrittäjänä.

Koti-Lappi Extra on vapaasti luettavissa verkossa www.kotilappi.fi kotisivun valikosta.

Jätä kommentti