REFRRER:path /

Pyhällä kilpaillaan hirvimestaruudesta

Pelkosenniemen ja Kemijärven metsästysseurojen mailla liikkuu ensi perjantaina 17. marraskuuta hirvijahdissa todennäköisesti Pohjois-Suomen parhaat harmaat hirvikoirat. Tällä kertaa ei kuitenkaan olla kaatomielellä vaan kilpaillaan hirvimestaruusottelussa SM-kisapaikoista.
Pyhätunturilla, Lomakeskus Lupossa kokoontuu perjantaina 17.11. varhain aamulla varsin tarkkavainuinen joukko Suomen harmaitahirvikoiria. Ylikylän Metsästysseura ja Koillis-Kemijärven Erämiehet ovat saaneet järjestettäväkseen poikkeuksellisen arvokilpailun.

Koirat isäntineen lähtevät Lomakeskus Luposta koko päiväksi vaativaan Pohjan lohkon hirvimestaruusotteluun. Kolme parasta pääsee Hämeenlinnaan SM-kilpailuun.

– Kyseessä on Kennelliiton Suomen Harmaahirvikoirajärjestön, Shhj:n kilpailu. Pyhätunturille on tulossa kaikkiaan 12 koiraa Keski-Pohjanmaan, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueilta, kertoo kilpailusihteeri Henry Ollila Ylikylän Metsästysseurasta. Samalla hän kiittää yhteistyökumppaneiksi lähteneitä seuroja. Hirvimestaruuskilpailu on vaativa tehtävä myös metsästysseuroille.

Kilpailukeskus on Pyhätunturilla Lomakeskus Lupossa. Kilpailumaastot ovat Ylikylän ja Koillis-Kemijärven ohella Pyhä-Saukon, Pelkosenniemen Metsästysseuran, Suvantokairan, Saunavaaran Erästäjien, Tohmon Metsästysseuran ja Javaruksen Erän mailla.

Henry Ollila toivoo, että perjantaina mahdollisesti kilpailupaikoilla liikkuvat ulkoilijat ja metsästäjät antavat koirien rauhassa tehdä tehtäviään.

Shhj:n rotuja ovat harmaa norjanhirvikoira, jämtlanninpystykorva, musta norjanhirvikoira, valkoinen ruotsinhirvikoira ja hälleforsinkoira.

Kilpailupäivä alkaa kuudelta aamulla ja päivä päättyy noin klo 19 illalla. Maastomestareina toimivat Timo Kaakkurivaara ja Sauli Särkelä.

Toivotaan, että koirat saavat tehdä metsässä rauhassa tehtäviään.

Jätä kommentti