REFRRER:path /

Hotelli Kemijärvi majoittaa kansainvälisiä matkailijoita

Hotelli Kemijärven johtaja Vladimir Komarov on ylpeä hotellistaan. – Meillä on matkailijoiden mukaan 8,3 pisteen aamiainen, hän kehuu.
KOTI-LAPPI I PALVELUSIVUT

Mennyt kesäkausi oli Hotelli Kemijärvelle hyvä, ja festariviikonloppuna paikka oli johtaja Vladimir Komarovin mukaan viimeistä huonetta myöden täynnä. Henkilökuntaa on normaalisti hänen lisäkseen kaksi, mutta silloin oli haalittava töihin lisävoimia.

Nyt on meneillään ruska-aika, mutta sitten hiljenee. – Olen laittanut ehdotukseni kaupungin päättäjille siitä, että Kemijärvelle saataisiin lisää elämyspalveluja.

Komarov uskoo, että matkailijoiden saamiseksi tekemistä pitäisi olla myös sesongin ulkopuolelle ja vaikkapa sisäliikuntapuisto hyödyttäisi kaikkia. Angry Birds Activity Park on ollut menestys esimerkiksi Sotkamo-Vuokatti -alueelle, ja Kemijärven on turha lähteä kilpailemaan joulupukista Rovaniemen kanssa.

Kaupungin tuoreet suunnitelmat Pöyliöjärven rantaan nousevasta hirsihotellista saavat häneltä kiitosta, sillä paikkakunnalle tarvitaan neljän tähden hotelli, mutta myös hostellitasoista majoitusta, ja kaikkea siltä väliltä.

Korjauksia tehdään pienissä erissä. Komarov on ollut alalla melko pitkään, ja hänen ensimmäinen hotellialan työpaikkansa oli Rosatomin hotelli Polarnaja Zorissa. Tie vei Belamorjeen, ja sieltä Kemijärvelle.

– Sijainti on hyvä, ja parin viime vuoden kuluessa olemme tehneet pintaremontin osaan huoneista, hän kertoo.

Hotelli Kemijärvi on rakennettu sotien jälkeen, ja se siirtyi Sokos-hotelliketjuun vuonna 1974. Isommista remonteista on siis useita vuosikymmeniä. – Kalusteiden uusimisesta meillä on suunnitelma paikallisen yrityksen kanssa, mutta lainan saaminen ei vielä tällä hetkellä onnistu, joten etenemme pienin askelin.

Kansainvälisiä vieraita läheltä ja kaukaa. Ruplan romahdus loppuvuodesta 2014 veti maton monien yrittäjien jalkojen alta, sillä venäläisten matkailijoiden varaan rakennetut suunnitelmat kariutuivat hyvin lyhyessä ajassa. Vapaudenkadulla sijaitseva hotelli oli saanut uudet venäläiset omistajat vain reilua vuotta aiemmin. Kemijärvi Holiday Oy:n toiminta päättyi konkurssiin elokuussa 2015. – Täytyi valita, että mitä tekee, sillä samaan aikaan pyöritimme myös Kantalahdessa sijaitsevaa Hotelli Belamorjea, Komarov kertoo.

Ovet saatiin kuitenkin auki jo saman vuoden lopulla, ja toimintaa pyörittää tällä hetkellä T:mi Vladimir Komarov. – Taloudellisesti on edelleen tiukkaa, sillä lähes kaiken teemme itse.

Matkailijat ovat kuitenkin paikan löytäneet, sillä netin booking.com -sivuston kautta kaupunkiin saapuu kansainvälisiä kulkijoita. – Venäläisiä asiakkaistamme on noin kolmannes, mutta joukossa on myös kiinalaisia, thaimaalaisia ja Euroopasta, hän luettelee ja jatkaa, että esimerkiksi joulun ja vuodenvaihteen seudulle on jo mukavasti varauksia.

Kemijärven kaupungin yrityssivut 5.10. näköislehdessä.

Joulun ja vuodenvaihteen seudulle mukavasti varauksia.