REFRRER:path /

Isoa uutista Suomulta ja Pyhätunturilta

KOTI-LAPPI PÄÄKIRJOITUS 9.8.2018

Itä-Lappi tulee kirimään vauhdilla kiinni Lapin matkailun kehitystä. Sallassa on kirjattu jo kovia kasvulukuja, mutta lähivuosina tulee tapahtumaan paljon myös Kemijärvellä ja Pelkosenniemellä..

Viime viikolla saatiin kaksi isoa uutista Suomulta ja Pyhätunturilta.

Suomua kaksi vuotta piinanneen tulipalon oikeuskäsittely saatiin päätökseen. Käräjäoikeus hylkäsi kaikki paloon liittyvät syytteet. OP Ryhmä luopui aikeistaan valittaa päätöksestä Rovaniemen hovioikeuteen.

Korvauskäsittely on OP Ryhmän mukaan meneillään. Toivotaan, että päätös tulee pian. Suomulla on valmiudet aloittaa jälleenrakentaminen vielä tänä vuonna.

Pyhä Unpluggedin alkaessa kerrottiin hurjista kasvuluvuista Pyhälla. Pyhä-Luosto on ollut Lapin nopeinten kasvavamatkailualue Lapissa ja kasvu jatkuu.

Pyhälinnojen kakkosvaiheen rakentaminen on alkanut. Pyhätunturi Oy on joutunut etenemään varovaisin askelin. Nyt tilanne on selvästi muuttunut. Pyhän vaikeat vuodet alkavat olla takanapäin. Pyhätunturi Oy on avaamassa investointihanoja.

”Kymmenen vuoden kuluttua Pyhä on aivan jotain, muuta mitä se nyt on”, lupaavat Pyhätunturi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Jussi Aho ja toimitusjohtaja Ville Aho.

Viime viikon myönteiset uutiset avaavat vuosia patoutuneita, muita pieniä ja suuria investointeja sekä palvelutarpeita – paitsi tunturikeskuksissa – myös Kemijärven keskustassa.

Moni muu asia matkailun näkökulmasta sattuu samaan aikaan. Kylissä on lähdetty rakentamaan kylätaloja ja miettimään matkailupalveluita. Kemijärven Onnentunne-brändi on sopivassa vaiheessa. Luononvarahankkeet purkavat alueen omia tuotteita markkinoille. Ja, oletettavaa on, että myös Kemijärven keskustan puuhotellihanke etenee.

Kemijärvi ja Itä-Lappi on saamassa metsätalouden rinnalle toisen nopeasti kasvavan ja työllistävän tukijalan, matkailun.

SAMI KASURINEN

Avaa tästä näköislehti. Esikatselussa myös etusivun uutiset.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti