REFRRER:path /

JU-PA Oy:ssä maalaukset saman katon alle

Kolariautokorjaamo Jupa Oy:n toimitusjohtaja Juhani Palojärvi (oik.) ja maalarimestari Ilkka Kaipainen kertovat, että uusi maalaamo mahdollistaa pintakäsitelyt samoissa tiloissa.

Katja Palmqvist

KOTI-LAPPI I PALVELUSIVUT

– Autojen pinnat kaipaavat syksyisin vahaa ja pyyhkijät usein uusimista, tietää Kolariautokorjaamo JU-PA Oy:n toimitusjohtaja Juhani Palojärvi yli kolmen vuosikymmenen kokemuksella. Myös akun ja valojen kunto on hyvä tarkistaa, sillä talvi tuo omat haasteensa tekniikalle.

Kemijärvellä Rovaniementien varressa sijaitseva korjaamo ehti toimia lähes 26 vuotta Särkikankaan teollisuusalueella. Palojärvi kiittelee nykyistä liikepaikkaa, jossa yritys on toiminut pian viisi vuotta. – Tilat ovat isommat ja saimme kaiken toiminnan saman katon alle, hän kertoo.

Asiakkaita yrityksellä on Itä-Lapissa, mutta myös eteläisemmässä Suomessa.

Kolarikorjaukset, ruosteenestokäsittelyt ja tuulilasin vaihdot ovat kuuluneet yrityksessä tehtäviin töihin aiemminkin, mutta nykyään itse hoidetaan myös maalaukset. Keväällä huhtikuun alussa Autotien tiloihin valmistui maalaamo, ja työntekijöitä on nykyään toimitusjohtajan lisäksi kaksi.

– Avajaisia emme ole vielä ehtineet pitää, mutta ehkä vuoden kuluttua, Palojärvi tuumaa ja toteaa, että töitä on paljon, ja se on aina hyvä merkki alalla kuin alalla.

Maalarimestari Ilkka Kaipainen esittelee maaleja, joita löytyy hyllystä satoja. Autoissa käytettäviä sävyjä on tuhansia, joten jokaisen sekoittaminen tehdään erilaisella kaavalla. – Jos väri on epäselvä voidaan siitä ottaa erikoiskameralla kuva, jonka jälkeen tiedetään, että mikä sävy on kyseessä, hän kertoo.

Maalaus suoritetaan maalauskammiossa, jossa ilmanvaihto on omaa luokkaansa ja takaa nopean kuivumisen. Monen kolariauton korjaaminen on edelleen pitkälti käsityötä, sillä maalauksen jälkeen uuteen osaan on siirrettävä esimerkiksi tekniikka, sisustus ja sähköt.

Kemijärven kaupungin yrityssivut 10.5. näköislehdessä.

Avajaiset ensi vuoden puolella