REFRRER:path /

Kesä alkaa rytinällä

KOTI-LAPPI I PÄÄKIRJOITUS

Itä-Lapissa puhaltavat voimakkaat myötätuulet. Tämän kevään Koti-Lappi -lehden rakennusnumero painottuu tällä kertaa julkiseen- ja matkailurakentamiseen. Sillä suunnalla on tapahtumassa paljon.

Kaikissa neljässä kunnaassa odotetaan vilkasta rakentamiskesää. Savukoskella on valmistunut uusi päiväkoti, lääkäritalon saneeraus on tarjousvaiheessa ja paloaseman rakentaminen käynnistyy.

Pelkosenniemellä, Pyhätunturilla aloitetaan myös toisen Pyhälinna alppitalon rakentaminen ja rakennuslupa on kolmannelle. Lisäksi Pyhällä on paljon muita hankkeita.

Sallassa Revontuli hotelliin liittyvä luhtitalo on valmistumassa, kevyenliikenteenväylä yhdistää syksyllä tunturin ja kirkonkylän. Keselmäjärven rantamaisemiin on vireillä rivitalohanke.

Kemijärvellä Esperi Caren hoivakoti valmistuu syksyksi ja loppuvuodesta odotetaan päätöstä biojalostamon rakentamisesta. Kaikissa tunturikeskuksissa on nyt vireillä eri hankkeita ja perinteisen loma-asuntorakentamisen odotetaan vilkastuvan.

Nuorta väkeä muuttaa koko seutukuntaan. Isot rakennus- ja teollisuuskohteet ja matkailu luovat uskoa tulevaisuuteen. Ne heijastuvat varsin pian myös kaikkeen muuhun rakentamiseen, kodin remontointiin, sisustamiseen sekä kodin hankintoihin.

Viimeisimpänä Vaaran Aihkitalot käynnisti uudelleen hirsitalotehtaan hiljentyneet linjat. Myynti on käynnistynyt hyvin ja hirsitaloille ennustetaan kasvavia kotimaan- ja kansainvälisiä markkinoita. Pyhätunturi valittiin Vuoden hiihtokeskukseksi. Koillisen kevät ja kesä alkaa rytinällä.

Näköislehdessä 4.5. Rakenna Sisusta Remontoi -teemanumero

Isot rakennus- ja teollisuuskohteet sekä matkailu heijastuvat kaikkeen muuhun rakentamiseen, kodin remontointiin, sisustamiseen sekä kodin hankintoihin.