REFRRER:path /

Koti-Lappi Extra houkuttelee tutustumaan Itä-Lappiin

Koti-Lappi julkaisee pääsiäisen alla 28.3. Sodankylän, Rovaniemen Posion, Ranuan ja Kuusamon ydinalueilla ja verkkolehdessä www.kotilappi.fi Koti-Lappi Extran.

Boreal Bioref Oy:n biojalostamohanke etenee, rakentamispäätöstä odotetaan. Keitele on kasvattanut puutuotetehtaan tuotantoa ja rakentaa pellettitehtaan.

Jättihankkeiden ohella Itä-Lapissa on vireillä paljon muuta, pientä ja suurta.

Matkailua vetävät Pyhä-, Salla- ja Suomutunturi sekä lukuisat pienemmät kohteet. Sekä neljä kansallispuistoa; Pyhä-Luosto, UK-puisto, Oulanka ja Riisitunturi luontokeskuksineen. Kylät remppaavat kylätaloja, uutta yritystoimintaa viriää, työpaikkoja avautuu.

Isoja asioita on tapahtumassa, monenlaisia tarpeita ja samoin myös mahdollisuuksia tulee tarjolle.

Katseet ja kiinnostus kohdistuvat Itä-Lappiin. Koti-Lappi Extra välittää viestiä lähialueelle ja houkuttelee pääsiäisenä ja kevään aikana ottamaan vaikkapa päiväretken kohteeksi Itä-Lapin. Pääsiäisen yksi iso tapahtuma on esimerkiksi poroherkkuja tarjoava Savukosken kuivalihamarkkinat. Samperin törmälle tulee rennon kevätpäivän viettoon väkeä, läheltä ja kaukaa enemmän kuin kunnassa on asukkaita.

Kuntakeskuksissa, kylissä ja tuntureissa tapahtuu kevään mittaan paljon. Unohtamatta kansallispuistoja ja luontokohteita, moottorikelkkareissua tai vaikkapa pilkkipäivää Itä-Lapin vesillä. Samalla voi tutustua enemmänkin seutukuntaan.

Kemijärven metsäteollisuuden hankkeet heijastuvat jo tällä hetkellä muun muassa puukaupassa erityisesti lähialueelle ja koko Lappiin. Biojalostuslaitoksen rakentaminen on iso sysäys kaikessa koko Lapille. Viimeisimmät isot uutiset ovat olleet autotestauskeskus ja kalahalli. Kemijärvi ja muutkin Itä-Lapin vedet ovat täynnä kalaa ja ammattikalastusta viritetään.

Koti-Lappi Extra on erillinen lehti. Sitä jaetaan 10 000 kappaletta koteihin Sodankylän, Rovaniemen, Posion, Ranuan ja Kuusamon ydinalueille sekä se on vapaasti luettavissa verkkolehtenä.

Jätä kommentti