REFRRER:path /

Kylätalkoot tuli kaupunkiin: Rakennetaan yhdessä elinkaaripuisto

Kemijärven kaikenikäisten liikuntapuistosta on kehkeytymässä mielenkiintoinen, yhteinen hanke.
Kemijärven kaikenikäisten liikuntapuistosta on kehkeytymässä mielenkiintoinen hanke. Kaikki kaupunkilaiset pääsevät halutessaan osallistumaan puiston rakentamiseen ja rahoittamiseen.

Enemmän kylähankkeita vetävä ja rahoittava Pohjoisimman Lapin leader on tässä tullut kaupunkiin, Se haastaa Kemijärven yritykset, yhdistykset, järjestöt ja seurat yhteisiin talkoisiin.

Suunnittelutyön Ahvensalmen alueen eri-ikäisten liikunnalliselle elinkaaripuistolle tekevät kaupungin eri palvelualueet.

– Tavoitteena on parantaa alueen asukkaiden viihtyvyyttä ja liikuntamahdollisuuksia ja tarjota samalla myös Onnen tunnetta ja yhteisöllisyyttä, kertoo hankkeesta Soile Matero kaupungin elinkeinopalveluista.

Pohjoisimmalta Lapin leaderilta haetaan puistolle 65 prosentin rahoitusta. 35 prosenttia kustannuksista eli noin 35 000 euroa tarvitaan yksityistä rahoitusta, jota voidaan kattaa myös talkootyöllä.

Tämä tarjoaa hienon yhteisen haasteen yhteisöille ja muille tahoille toteuttaa hanke yhteisvoimin. Hanke on suunniteltu toteutettavaksi vuoden 2018 aikana.

– Rahoitusjärjestely tarvitsee sitoutumisen omasta osuudesta etukäteen. Toivomme, että mahdollisimman moni yhdistys ja yritys ottaisi osaa puiston rakentamiseen. Ahvensalmen alueella kaikenikäisten liikuntapuisto sijoittuu aivan keskustan kupeeseen, palvelutalojen, päiväkodin, uimahallin ja Hillan koulun keskelle, kertoo Soile Matero.

Koti-Lappi -lehti julkaisee kiitokseksi kaikki hankkeeseen mukaan lähtevien tahojen nimet.

Lisätietoa ja sitoutumislomakkeita saa sähköpostilla jesse.kananen@kemijarvi.fi tai soile.matero@kemijarvi.fi tai
tuija.kumpula.fi
Sortteerista lomakkeen saa myös tulostettuna.

Sitoumukset tulee lähettää allekirjoitettuna 5.3.2018 mennessä joko sähköpostitse tai postitse osoitteeseen kirjaamo@kemijarvi.fi tai Kemijärven kaupunki, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi.

Viihtyvyyttä, liikunnallisuutta, Onnen tunnetta ja yhteisöllisyyttä.

Jätä kommentti