REFRRER:path /

Lintilä: On omistajan edun mukaista

KOTI-LAPPI I PAIKALLISLEHDET

Sanomalehtien ja eteenkin paikallislehtien ahdinko on ollut marraskuun, lehtiyrittäjä Mika Leinosen ja Itä-Lapin kunttayhtymän ulostulon jälkeen esillä useissa eri yhteyksissä. Kuntayhtymän päällikkö Dina Solatie sanoo, että suoraa vastausta ministerikirjelmään ei kuntayhtymä ole saanut.

Pohjois-Suomen kansanedustajien kanssa tilanteesta on myös keskusteltu. Lapin kansanedustajien ryhmän puheenjohtaja, vasemmistoliiton Markus Mustajärven mukaan keskustelussa kustantajien kanssa arvioitiin, että Postin erilaiset toimet vaikuttavat kaikkiin, mutta uhkaavat Pohjois-Suomessa välittömästi noin viittä paikallislehteä.

Posti Oy:n hallintoneuvosto on kovistellut lyhyen ajan sisällä Postin johtoa kahteenkin otteeseen. Posti pitää tiukasti kiinni hinnankorotuksistaan ja vetoaa jakelumäärän jatkuvaan laskuun.

Toisen kokouksen vaati koolle hallintoneuvoston ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen, kansanedustaja keskustan Eeva-Maria Maijala vielä juuri ennen kansanedustajien joulutaukoa.

Kokoomuksen kansanedustaja, jyväskyläläinen Sinuhe Wallinheimo ja perussuomalaisten Varsinais-Suomen kansanedustaja KiKe Elomaa ovat tehneet eduskuntakyselyn paikallislehtien ahdingosta.

Keskustan elinkeinoministeri Mika Lintilä vastasi että: ”On omistajan edun mukaista, että yhtiö pyrkii löytämään toimintatapoja, jotka mahdollistavat Postin toiminnan myös jatkossa kilpailun kiristyessä ja jaettavan kirje- ja lehtipostin määrien laskiessa.”

”Omistajaohjausministeri tai hallitus ei pyri vaikuttamaan kaupallisesti toimivan Postin hallituksen toimivaltaan kuuluvassa asiassa. Kysymys palvelujen hinnoittelusta kuuluu osakeyhtiölain periaatteiden mukaisesti Posti Oy:n toimivan johdon vastuulle”, totesi Lintilä.

Juttu torstain 31.1.2019 näköislehdessä.

Avaa tästä näköislehti. Esikatselussa myös etusivun uutiset.

Kysymys palvelujen hinnoittelusta kuuluu osakeyhtiölain periaatteiden mukaisesti Posti Oy:n toimivan johdon vastuulle.