REFRRER:path /

Luonnontuoteala tarvitsee tekijöitä

Luonnontuoteala kasvaa nopeasti. Lapin luonnosta jalostetuille tuotteille on kysyntää kotimaassa ja ulkomailla. Kemijärvi on ollut Lapissa yksi edelläkävijä alan koulutuksen kehittäjänä.
KEMIJÄRVI NEWS TALVI 2019 MATKAILULEHTI

Pohjoisen puhtaat raaka-aineet: Kasvualoja elintarvikkeet, juomat, kosmetiikka, lääkkeet.

Luonnontuoteala on ottamassa Itä-Lapissa ja koko Lapissa isoja harppauksia. Samalla on alan koulutustarve kasvanut. Tekijöitä tarvitaan.

Kemijärvellä ammatillinen koulutuskeskus on ollut edelläkävijä Lapissa luontaistuotealan koulutuksen kehittäjänä.

Seuraava koulutuskuntayhtymä REDU:n luonnonvaratuottajan koulutusjakso Kemijärvellä alkaa tammikuussa.

– Maailmanlaajuiset trendit kuten suuntaus luonnonmukaisuuteen ja kiinnostus ihmisten ja eläinten terveyttä ja hyvinvointia kohtaan vauhdittavat luonnontuotealan kasvua.

– Kasvumahdollisuuksia povataan erityisesti elintarvike- ja juomateollisuuden tuotteille sekä luonnonkosmetiikalle ja lääketeollisuuden innovaatioille.

– Pohjoisten yrttien, marjojen ja erityisesti puista saatavien raaka-aineiden puhtaus, aromiaineiden korkeat pitoisuudet ja luomusertifiointi tuovat huomattavaa lisäarvoa, kertoo REDU:n matkailu-, luonto- ja elintarviketiimin asiantuntija Airi Pirttijärvi-Virtanen.

Luonnon raaka-aineisiin pohjautuvilla tuotteilla on hänen mukaansa voimakkaasti kasvavaa kysyntää kotimaassa ja ulkomaisilla markkinoilla. Myös pienten yritysten laadukkaille jalosteille löytyy halukkaita ostajia niin kaukoidästä kuin eurooppalaisiltakin markkinoilta.

Eräänä ensi vuoden isona tapahtumana, laaja joukko suomalaisia vientiin tähtääviä yrityksiä, joukossa kaksi lappilaista pienyritystä laadukkaine marjajalosteineen, esittäytyy laajalle eurooppalaiselle sisäänostajaverkostolle ja kuluttajille Grune Woche 2019-messuilla Berliinissä.

– Luonnontuoteraaka-aineiden talteenottoon ja käsittelemiseen, jalostamiseen sekä luonnontuotealan monipuolisiin mahdollisuuksiin pääsee tutustumaan ja hakemaan oppia Itä-Lapissa Kemijärvellä Lapin koulutuskeskus REDU:ssa.

Oppilaitos tarjoaa mahdollisuuden suorittaa luonnonvaratuottajan perustutkinnon sekä luonnontuotejalostajan tai luonnontuoteneuvojan ammattitutkinnon.

– Oppilaitoksen monipuoliset ja ajanmukaiset luonnonraaka-aineiden tuotekehitys- ja jatkojalostustilat laitteineen antavat opiskelijalle mahdollisuuden testata ja kehittää tuotteita vaikkapa omaa yritystoimintaa varten.

– Henkilökohtaistetulla opintopoluilla saa opiskelija mahdollisuuden toteuttaa opinnot joustavasti joko tutkinnon osina tai kokonaisena tutkintosuorituksena, Airi Pirttijärvi-Virtanen kertoo.

Kemijärven toimintayksikössä alkaa tammikuussa 2018 luonnonvaratuottajan koulutus. Haku auki 6.1.2019 saakka. Luonnonvarakoulutuksiin hakeutuminen osoitteessa redu.fi/koulutuskalenteri tai ottamalla yhteyttä suoraan oppilaitokseen puh. 020 798 5045 / Airi Pirttijärvi-Virtanen.

Lisää matkailuun liittyviä aiheita Kemijärvi News 2019 Talvi matkailulehdessä. Lehti avautuu kotisivun valikosta.

Lappi esillä messuilla Berliinissä.