REFRRER:path /

Luontolomat Euroopan markkinoinnin kärjeksi

Juho Kuva
Maastopyöräilyä Pyhä-Luostolla. Jo lyhytkin aika luonnossa saa mielen virkistymään, stressitasomme laskemaan ja rentoudumme.
KEMIJÄRVI NEWS TALVI 2019

Ohjatutut luontokokemukset ja palvelut: Tarve lisääntyy sekä kotimaisten, että ulkomaisten matkailijoiden joukossa.

Outdoors Finland, Suomen Ulkomainosliitto käynnistää Eurooppaan kohdistuvan markkinointikampanjan, jossa erityisesti luontolomapalvelut nostetaan Suomen profiilipalveluiden kärkeen.

Matkailijat arvostavat hiljaisuutta ja luonnon aistimuksia. Luontomatkailu on jo useita vuosia ollut kasvavaa liiketoimintaa Suomessa ja Lapissa. Moottorikelkka- ja huskysafareiden rinnalla Lapissa voi rauhoittua vaikkapa retriiteillä, nauttia metsäkylvyistä ja luonnossa ohjatuista läsnäoloharjoituksista.

Luonnon merkitystä ihmisen hyvinvointiin on tutkittu ja siitä tiedetään paljon. Luonto ja hiljaisuus ovat olleet jo pitkään Lapin myyntivaltteja.

Suosiota lisäävät ohjatut luontokokemukset ja palvelut, jotka auttavat rauhoittumaan. Ihmiset hakevat tasapainoa sekä apua palautumiseen ja stressinhallintaan. Tarve lisääntyy sekä kotimaisten, että ulkomaisten matkailijoiden joukossa.

– Jo lyhyt aika luonnossa saa stressitasomme laskemaan ja rentoudumme. Rauhoittuminen luonnon läheisyydessä on ihanaa vastapainoa arjen kiireisiin. Rauhallisessa luontoympäristössä palaudumme automaattisesti.

– Olemme tuotteistaneet erilaisia läsnäolo-valmennuksia työyhteisöille ja järjestämme retriittejä, joissa hyödynnämme luontoympäristön hyvinvointivaikutuksia, kertoo toimitusjohtaja Sari Leinonen Ikivalkea Oy:stä.

Hyviä kokemuksia on saatu myös Kemijärvellä vuosittaisesta Luonnosta Hyvinvointia -tapahtumasta, joka kokoaa eri puolilta Suomea luonnosta ja hyvinvoinnista kiinnostuneita ihmisiä yhteen.

– Tapahtumassa kuullaan luentoja aiheesta, tutustutaan erilaisiin luonnonvara-alan tuotteisiin, palveluihin ja hoitoihin, nautitaan taidemeditaatiosta ja metsäretkistä, kertoo elinkeinoneuvoja Soile Holopainen, Kemijärven kaupungin elinkeinopalveluista.

Kemijärven Pyhätunturilla ekologisesti rakennettuja erikoismajoitustiloja kotimaisille ja ulkomaisille elämysmatkailijoille tarjoava Igloos Oy aloittaa tällä kaudella hiljaisuus- ja luonnon aistimusretket Pyhä-Luoston kansallispuistoon.

– Olemme huomanneet, että ihmiset kaipaavat täydellistä hiljaisuutta ilman kännyköitä ja meluhaittoja. Palveluajatuksemme yksilöllisyyttä ja turvallisuutta tarjoavana yrityksenä, on auttaa ihmisiä vireytymään luonnon rauhassa, toteaa toimitusjohtaja Pekka Turkki.

Juttu kokonaisuudessaan torstaina 10.1.2019 näköislehdessä.

Lisää matkailuun liittyviä aiheita Kemijärvi News 2019 Talvi matkailulehdessä. Lehti avautuu kotisivun valikosta.