REFRRER:path /

Mediamarkkinoiden häirikköä Postia ei pidättele mikään

Valtion Posti Oy on myllertänyt pitkään eri toimenpiteillään muutenkin ahdingossa olevaa, koko sanomalehtikenttää. Miten käy kansalaisten tiedon saannin?
Ainoa valtakunnallinen jakelutoimija, valtion Posti Oy on ilmoittanut ensi vuodelle paikallislehdille taas rajuista jakeluhintojen korotuksista.

”Tämä tulee vaikuttamaan koko Suomen mittakaavassa yleiseen tiedonsaantiin”, kirjoittaa kauppalehdessä ML-Mediat Oy:n Seutusanomat-lehtiperheen paikallislehtiyrittäjä Mika Leinonen. Paikallislehdet ovat yhdessä maan kattavin media. Ne ovat koko maassa alueidensa keskeisiä tiedonvälittäjiä, kaupan ja palveluiden markkinapaikkoja ja elinvoiman ylläpitäjiä.

Erilaisia järjestelyjä Posti Oy on tehnyt usean vuoden ajan koko paikallislehtikentässä. Tukalimmassa asemassa tällä kertaa ovat kokonaan postin jakelupalvelun varassa olevat, jokaiseen kotiin jaettavat uutislehdet. Lapissa näitä lehtiä on useita.

Jatkuvasti erilaisten sanomalehtien jakeluhintoja korottaneen ja muuten jakelumarkkinoita järjestelleen konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna 2,5 prosenttia ja oli 1 647 miljoonaa euroa. 42,4 miljoonan euron liikevoiton se tilitti valtion kassaan.

Aiheesta lisää torstain 22.11. näköislehdessä.

Avaa tästä näköislehti. Esikatselussa myös etusivun uutiset.