REFRRER:path /

Mikä hinku on tulla vihityksi kirkosssa?

KOTILAPPI I LUKIJAT

Seurattuani keskusteluja kirkon roolista mitä tulee avioliittoon vihkimisessä eteen. Vaikka eduskunta on päättänyt, että avioliittoon voidaan vihkiä lesbo- ja homopareja niin ei se tarkoita sitä, että ne pitäisi vihkiä kirkossa.

Kyllä seurakuntien ja kirkkoherrojen on noudatettava voimassa olevia kirkollisia määräyksiä ja piispojen antamia ohjeita ja määräyksiä tässä asiassa. Samoin tuomiokapitulin antamia määräyksiä.

Mikä hinku se on ko. pareilla tulla vihityksi kirkossa, jossa on satoja vuosia noudatettu sääntöä, että siellä vihitään ainoastaan avioliittoon nainen ja mies. On aikoihin eletty jos tämä perinne loppuun.

Luulen, että sellainen seurakunta ja pappi aiheuttavat suuren jäsenkadon seurakunnissa. Mitä siitä seuraisi? Taloudellinen vaikeus ylläpitää kirkkoja ja seurakunnan palveluja. Tätäkö nämä henkilöt haluavat? Nyt jo monissa seurakunnissa on talousvaikeudet, niin mistäkö apu. Ainoa keino lienee verojen korotus, henkilökunnan vähennys ja omaisuuden myyntiä.

Toivon mukaan maamme piispat noudattavat sitä vahaa perinnettä, että aviopari on nainen ja mies. Näin syntyy lapsille oikea perhekuva ja ketkä ovat oikeat äidit ja isät.

Luulen, että valtaosa maamme luterilaissten seurakuntien jäsenistä ovat samaa mieltä kanssani.

Olavi Lampela

Näin syntyy lapsille oikea perhekuva ja ketkä ovat oikeat äidit ja isät.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti