REFRRER:path /

Puustelli – kaupungin hyljeksitty helmi

Kaupungilla liikkuu mitä ihmeellisempiä juttuja Puustellin kohtalosta.
KOTI-LAPPI I LUKIJAT

Kaupungilla liikkuu mitä ihmeellisempiä juttuja Puustellin kohtalosta. Kaupungin kiinteistöohjelmassa, jonka valtuusto on hyväksynyt, se on merkitty myytävien listalle. Onko se myytävänä ja jos, niin mihin hintaan? Kyselevät kiinteistösijoittajat.

Aiemmin, silloin, kun se vielä oli sivistysosaston hallinnassa, sitä saattoivat kaupunkilaiset vuokrata juhlatilaksi. Varsin suosittu se olikin. Jostain käsittämättömästä syystä kiinteistö siirrettiin teknisen osaston hallintaan (myytäväksi) ja kaupunkilaisten vuokrausmahdollisuus loppui. Nyt Puustellista on kaupungille vain kuluja. Ollut jo muutaman vuoden.

Perusteluna vuokrauksen lopettamiselle kertoi isännöitsijä, että vuokrauksesta aiheutuu kustannuksia. Haloo! Silloin on vuokra liian pieni tai vuokraehdot muuten huonot. Tuolla logiikalla ei esimerkiksi vuokra-asuntoja olisi markkinoilla lainkaan.

Kaupungin sisäistä tiedonkulkua kuvaa osuvasti se, että kaupunkilaisen kysellessä Puustellin vuokrausmahdollisuutta kaupungin tiedotuspisteestä Sortteerista, ohjataan kyselijä Kemijärven kuvanveistoviikkojen puheenjohtajan puheille. Yhdistyksellä ei ole mitään tekemistä kiinteistön vuokrauksen kanssa. Sillä on kaupungin kanssa tekemänsä sopimuksen mukaan oikeus pitää ns. näyttelytilassa esillä kuvanveistoviikkojen tuotantoa. Puustellin vuokraus on teknisen osaston vastuulla, jota se ei halua tehdä, koska haluaa säästää? Luulisi tämän olevan info-pisteessäkin tiedossa.

Mielipiteenäni lausun, että Puustelli pitää pikaisesti saada takaisin kaupunkilaisten käyttöön ja mikä tärkeintä kaupungin itse tulee käyttää sitä edustustilana.

Ilkka Haapalinna

Puustelli pitää pikaisesti saada takaisin kaupunkilaisten käyttöön!