REFRRER:path /

SoPa KeKin pihdeissä

Erkki Hietanen
Kekin hyökkäyskuviot olivat sopalaisille liikaa, Wedman, Moilanen ja Kiviniemi rakentamassa painetta Sopan maalille.
Kemijärven Kiekon edustusjoukkue ei päästä vastustajiaan helpolla. Nyt viikonvaihteen kotipelissä KeKin pihteihin hyytyi SoPa.

Edellisen viikonlopun tasokas peli RoPoa vastaan ei antanut Sodankylän miehistölle minkäänlaista mahdollisuutta saada kekiläisten lujaa itseluottamusta horjutettua. SoPa oli saanut vaivaisesti kaksi kentällistä kasaan, kun taas kotijoukkue oli edelleen tasokkaalla porukalla liikkeellä.

Ottelu alkoi kekiläisillä vähän niin kuin verryttelemällä ja siitäpä Sopa pääsi rankaisemaan heti ensimmäisen erän alussa ajassa 1:16. Kauaa ei kuitenkaan johtoasema säilynyt, kun KeKin tasoitti tilanteen 1-1 Janne Majavan osumalla.

Olipa SoPalla mahdollisuudet päästä 1-2 johtoasemaankin erän alkupuoliskolla, mutta länsikairan tuomarikaksikko ei nähnyt selvältä näyttänyttä maalia ja peli jatkuin vauhdilla toiseen päähän SoPan maalivahdin kiusaksi. Pian tilanne oli KeKille 2-1 Juha Taipaleen viimeistelyllä.

Kauan eivät sodankylänläiset KeKin mukana jaksaneet pyristellä, kun maalihanat saatiin kunnolla auki. Toisen erän puolessa välissä tilanne alkoi SoPan kannalta näyttää jo aika tuskaiselta. Erässä KeKille maaleja tehtailivat Wedman kaksi, Kuusela, Moilanen, Taipale ja Kostamo, sopalaisten saadessa vain aikalisämerkinnän pöytäkirjaan. Tilanne toisen erän loppuessa jo 8-1.

Kolmannessa erässä kekiläiset alkoivat osittain jo leikittelemäänkin sopalaisten väsähtäessä ja lisäsivät johtoaan Kostamon ja Kiviniemen osumilla. SoPa sai hieman lohtua iskiessään kaksi maalia perä perää kekiläisten lepsuiltua omalla alueella.

Se ei kuitenkaan enää riittänyt ja Keki vei voiton selvin lukemin 14-3. Onnistujina erässä edellä mainittujen lisäksi olivat vielä Pöyliö ja Vilppola sekä KeKin nuorin pelaaja, 16-vuotias Samuli Kostamovaara , joka sai mällätä ihka ensimmäisen maalinsa aikuisten sarjassa kolmannen erän lopussa, kun Jarkko Kostamo antoi hänellä täydellisen syötön.

Näin saatiin jälleen näyttöä kauden aikana hiotusta joukkuehengestä ja siitä, miten kokeneet jäsenet ottavat nuoruuden innon joukkueeseen täysin sydämin mukaan ja antavat näille onnistumisen mahdollisuuksia.

Tärkeitä hetkiä nuorelle kiekkoilijalle ja miksei myös meille kaikille.

Seuraava kotipeli on jo jouluisissa tunnelmissa 8.12. Silloin YKI yritää napata kekiläisiltä pisteet, saas nähdä miten käy… Tervetuloa kannustamaan kotijoukkuetta voittoon!

Wirta-Areenalta

HANNA MOILANEN

Avaa tästä näköislehti. Esikatselussa myös etusivun uutiset.