REFRRER:path /

Suomun Mökit huolehtii lomalaisista

Katja Palmqvist
- Suomutunturin alueelle on tulossa talven aikana mukavasti myös kansainvälisiä matkailijoita, kertoo Tmi Suomun Mökit yrittäjä Jenny Lahtela.

Katja Palmqvist

KOTI-LAPPI I PALVELUSIVUT

Joulu ja uusivuosi tuovat kiirettä kemijärveläiselle yrittäjä Jenny Lahtelalle, sillä tulijoita tunturiin on tänä vuonna enemmän kuin aikoihin. – Varaukset tulevat aika myöhään, mutta nyt niitä on tippunut joka päivä, hän toteaa.

Tmi Suomun Mökit vuokraa ja huoltaa yksityisten omistamia mökkejä Suomutunturin alueella. Yhteistyötä tehdään myös Lomarenkaan ja Airbnb:n kanssa, sillä sopimukset vaihtelevat avainten toimituksesta kaiken kattavaan huoltoon.

Sesonkina yrittäjän on turvauduttava osa-aikaisiin keikkailijoihin. – Ainakin vuodenvaihde menee työn merkeissä, ja usein vasta pääsiäisen jälkeen ehtii sitten pitää enemmän vapaata, viiden lapsen äiti nauraa.

– Lähinnä olen aina töissä, mutta minulla on vapaus valita työajoista, sillä suurin osa työstäni tapahtuu netissä.

Aviomies Mauri Lahtela urakoi metsäkoneella, joten talvi ja kevät ovat kiireistä aikaa koko perheelle.

Suomun alue on rakentunut lähes 50 vuoden aikana, ja uusimmat mökit ovat nousseet 2010-luvulla. Suurin osa omistajista asuu Etelä-Suomessa. – Jos joku haluaa niin täytän esimerkiksi jääkaapin valmiiksi, jotta lomailijoilla on kaikkea, kun he saapuvat Suomulle, Lahtela selvittää.

Suomun Mökkivälitys siirtyi Lahtelan omistukseen kaupalla kaksi vuotta sitten. Yritys oli tuttu, sillä hän oli tehnyt töitä sille jo muutaman vuoden ajan. Nimi lyheni hieman, mutta toiminta pysyi samana.

Suomutunturille tulevat Lahtelan mukaan ne, jotka eivät halua isoihin tunturikeskuksiin lomailemaan. Alueen tulevaisuus on kuitenkin osittain hämärä, koska hotellin palo reilut kaksi vuotta sitten toi uusia haasteita. – Toivon, että matkailijat olisivat löytäneet Suomun 2-3 vuoden päästä, majoitustoiminta kasvaisi ja alueella olisi enemmän ohjelmapalvelujen tarjoajia, Lahtela tiivistää toivelistansa.

Kemijärven kaupungin yrityssivut 30.11. näköislehdessä.

Tulijoita tänä vuonna enemmän kuin aikoihin.

Jätä kommentti