REFRRER:path /

Suomun rakentaminen varmistui – yli 10 miljoonan investoinnit

Suomu tarjoaa jo nyt huipputason rinteet ja korkeatasoista loma-asumista. Yli 10 miljoonan euron investoinnit ovat alkamassa.
Toimitusjohtaja Kari Tirkkonen: Suomun tulevaisuus on erittäin vakaalla pohjalla.

Suomun rinnehotellin jälleenrakentaminen on alkanut. Vuoden 2019 aikana rakennetaan uusi ravintola ja uudet vastaanottotilat. Samassa on luvassa uudenlainen rinne-bistro viihdyttämään aurinkoisella terassilla lomanviettäjiä.

Jo täksi jouluksi avataan uudistunut SPA, uima-allas ja Wellbeing tilat. Lapin tuulensuojaisimpia Suomun rinteitä valaisee tällä kaudella enemmän led-valoja kuin koskaan ja Itä-Suomun palveluvalikoimaa on laajennettu valjakkokoirilla.

Vuokrattavien ja safarikäytössä olevien moottorikelkkojen määrä nousee ennätykseen. Lapin vanhimpiin hiihtokeskuksiin kuuluvan Suomun investoinnit ylittävät lähivuosina 10 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Kari Tirkkosen mukaan Suomun tulevaisuus on erittäin vakaalla pohjalla.

Itä-Lapin tunturikeskukset varautuvat huippusesonkiin investoinneilla.

Lapin matkailun kasvu jatkuu voimakkaana. Jo viides kausi enteilee hyvää kasvua, erityisesti vienti vetää. Matkailijamäärät ovat kehittyneet suotuisasti eri puolilla Lappia. Itä-Lapin tunturikeskuksissa kasvuun on päätetty vastata investoimalla paitsi majoituskapasiteettiin myös palvelutarjontaan.

Kemijärven järvialueen ympärillä on viisi tunnettua vapaa-ajankeskusta kansallispuistoineen. Viiden tunturin kasvuinvestoinnit ovat mittavia. Sekä Suomulla, Pyhällä, Luostolla, Sallassa kuin Rukallakin syksy on kiireistä investointiaikaa.

Pyhä on Lapin nopeiten kasvava hiihtokeskus. Pyhän Hiihtokeskuksen alueella on myös aloitettu yli 5 miljoonan euron investoinnit majoitukseen ja rinteisiin. Viime talven asiakasmäärät Pyhän rinteissä kasvoivat 10 % ja majoituksessa yli 20 %.

Tulevasta talvesta odotetaan jälleen uutta ennätyskautta. Toimitusjohtaja Ville Ahon mukaan tulevan kauden investointien keskeinen tavoite on saada Pyhä mukaan kansainväliseen kasvuun. Pyhätunturi Oy:n lisäksi Pyhän Asteli lisää majoituskapasiteettia.

Pyhän kokonaiskapasiteetti majoituksessa on noin 5300 vuodepaikkaa.

Salla panostaa rauhaan ja luontoaktiviteetteihin. Viime kausi oli myös Sallassa kiivasta kasvua. Tulevasta talvesta odotetaan edelleen voimakasta kasvua. Uutena ryhmänä erityisesti espanjalaiset matkailijat ovat löytämässä Sallan.

Sallatunturilla Holiday Club rakentaa lisää majoitustilaa noin miljoonalla eurolla. Salla satsaa erityisesti monipuoliseen luontoreitistöjen ja ohjelmapalvelutarjonnan lisäämiseen.

– Meillä halutaan nauttia rauhasta ja luonnosta. Siksi haluamme panostaa luontopalveluiden saavutettavuuteen, sanoo Kati Vesalainen, Sallan Matkailusta. Sallan kokonaiskapasiteetti on noin 3500 vuodepaikkaa.

Kemijärvi satsaa saavutettavuuteen ja kaavoitukseen. Kemijärven kaupungille ympäröivien tunturikeskusten investointisuunnitelmat merkitsevät myös palvelukapasiteetin priorisointia. Koko alueen kilpailukykyisyys ja vetovoima edellyttävät kaikilta osapuolilta toimivaa yhteistyötä, jotta alan kasvuimussa pysytään mukana.

– Kaupungin on myös oltava palveluineen kehityksessä mukana. Kaavoituksen sujuvuus ja alueen saavutettavuuden kehittämisen vauhdittaminen ovat meillä prioriteettilistan kärkipäässä, toteaa kaupunginjohtaja Atte Rantanen.

– Satsaamme kunnallistekniikan ja liikenneyhteyksien parantamisen lisäksi markkinointiin ja viestintään. Tonttitarjontaa löytyy niin Suomulta kuin Pyhältäkin. Olemme auttaneet myös latuverkostojen ja moottorikelkkareitistöjen ylläpidossa ja kehittämisessä, jatkaa Rantanen.

Suomun tulevaisuus on erittäin vakaalla pohjalla.