REFRRER:path /

Uudet rinteet Suomulla valmiina uuteen kauteen

Katja Palmqvist
Hyväksyttyjä FIS-rinteitä löytyy Suomulta kolme kappaletta, kertovat toimitusjohtaja Kari Tirkkonen (oik.) ja hiihtokoulunjohtaja Raine ”Kippis” Tarima.

Katja Palmqvist

KOTI-LAPPI I PALVELUSIVUT

Suomulla avautuu ensi viikolla rinne ja hissit, ja joulukuun aikana kolme uutta rinnettä, joista suurin ja kaunein on Olympiaparkki. – Se on ensimmäinen olympiamittoihin tehty SnowParkki, josta löytyy kaksi ajolinjaa, toinen sporttisille laskettelijoille ja toinen senioreille ja lapsille, kertoo hiihtokoulunjohtaja Raine Tarima.

Uusia ovat myös Teiniparkki ja Superkrossi, missä pääsee nauttimaan vauhdista turvallisesti. – Superkrossi on puolen kilometrin pituinen, ja se pakottaa laskettelijan tekemään oikeita asioita, myös hiihdonopettajana tunnettu Tarima selvittää.

Hiihtokoulu ja Avalanche Ski Club suunnittelevat yhteistyötä. – Opetus on ammattilaisten käsissä, ja heillä on hyvä verkosto, josta löytyy hyviä opettajia, joten nyt voidaan ryhtyä tuottamaan olympiamestareita, Suomun toiminnasta vastaava toimitusjohtaja Kari Tirkkonen uskoo.

Yhteistyötä Kemijärven kanssa. Suomu tunnetaan vaativista rinteistään, ja korkeuseroa löytyy 255 metriä. Maansiirtotöitä tunturin rinteillä on tehty kolmena kesänä. Nyt valmiiksi saadaan Olympiaparkkiin ja FIS-rinteeseen uusi ledivalaistus ja 16 kiinteää lumitykkiä, joihin vesi saadaan uudistetusta pumppaamosta.

– Mukana on aivan loistava sakki, hän intoutuu kehumaan työntekijöitään, jotka ovat tehneet pitkää päivää koko syksyn ajan, jotta kaikki saataisiin valmiiksi kauden alkuun.

Suomulla on näytönpaikka, sillä ennakkovarauksia on myyty muun muassa Kiinaan, Singaporeen ja Vietnamiin. – Yhteinen ohjelmisto myynnin ja toteuttajien välillä auttaa pääsemään suoraan keskusteluun asiakkaiden kanssa, Tirkkonen kertoo.

Hän on myös erittäin tyytyväinen Kemijärven kaupungin päätöksestä ryhtyä yhteistyöhön ja tarjota esikoululaisille, koululaisille, lukiolaisille ja kaksoistutkintoa suorittaville mahdollisuus hankkia kausikortti omakustannehintaan.

Sauna ja spa-osasto käyttöön pian. Elämyspalveluiden määrää halutaan lisätä, joten esimerkiksi koiravaljakon kyytiin pääsee suoraan Suomulta, jos ryhmä on tarpeeksi suuri. Lisäksi vuokrataan moottorikelkkoja, tehdään pilkkiretkiä ja liikutaan lumikengillä. – Kansainvälisille asiakkaille löytyy talvivarusteet eli lähtökohtaisesti paikalle voi saapua vaikkapa puku päällä, liiketoimintajohtaja Lauri Kiiski toteaa.

Hotellivieraiden sauna ja spa-osasto saadaan käytöön joulukuun aikana, jos lupa-asiat saadaan kuntoon. Lisäksi toiveissa ollut luistinratakin jäädytetään hotellin edustalle, ja Itä-Suomulla avataan jälleen kotakahvila päivän pidentyessä.

Tuleviin hotellin rakennustöihin valmistaudutaan parantamalla väistötilojen viihtyvyyttä. – Haasteita on lähivuosina tavaton määrä, mutta pyrimme siihen, että teemme oikeita asioita ja teemme niitä loppuun saakka, Tirkkonen kiteyttää.

Kemijärven yrityspalvelun sivut 30.11. näköislehdessä.

Jätä kommentti