REFRRER:path /

Valtteri Bottas numero yksi

Paul Harris
F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen numero 1 on varmasti yksi Atctic Lapland rallin seuratuimmista autoista.
F1-kuljettaja Valtteri Bottas on ajanut alkuviikosta Arctic Lapland rallin polkuja ja testannut paukkupakkasissa aitoa tehdastallin autoa, M-Sportin Ford Fiesta WRC-autoa. Samanlaisella autolla Sebastien Ogier on voittanut kaksi edellistä rallin maailmanmestaruutta.

Autourheilun Kansallisen Keskusliiton, AKK:n nuorisotyötä edistävä Flying Finn kuljettajapolku toi tämän talven Arctic ralliin Valtteri Bottaksen lisäksi myös aikanaan F1:tä ajaneen Mika Salon.

Arctic Lapland ralli ajetaan nyt perjantaina ja lauantaina, 25. ja 26. päivä. Viime vuonna Kemijärvi palasi vuosien jälkeen rallin SM-sarjan avauksen, Arctic rallin toiseksi kisakeskukseksi.

– Kemijärveltä saatiin niin hyviä kokemuksia, että ralliorganisaatio tuodaan jatkossakin Kemijärvelle, kertoo rallijohtaja Heikki Poranen.

Hän muistelee, että aikanaan Tunturirallin tauko- ja huoltokeskus on ollut Hietaniemen leirintäalueella ja kiittää tapahtumalle Kemijärveltä nyt saatuja yhteistyökumppaneita.

Yleisö pääsee seuraamaan rallia lauantaina Kemijärvellä aitiopaikalta tauko ja huoltoalueella Venesatamassa, kertoo Arctic rallin järjestelyissä pitkään mukana ollut, itsekin muun muassa nykyisin historic luokassa EM-sarjaa ajava ja Kemijärven yrittäjien puheenjohtaja Timo Tuominen.

Toisen päivän, Rovajärven harjoitusalueen erikoiskokeilla tapahtuvat taas todennäköisesti rallin ratkaisun hetket. Yleisöerikoiskokeet vedetään lauantaina Sarriojärvellä, Heinunkierrolla ja Ristilammella. Kemijärvellä tankilla ja Venesatamassa autot käyvät tauolla kahdesti.

F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen numero 1 on varmasti yksi rallin seuratuimmista autoista, vaikka hän on on ollut tällä viikolla ensimmäistä kertaa tehdastallin WRC-auton ratissa eikä ainakaan tällä tasolla ole ajanut rallia koskaan.

Aiheesta lisää torstain 24.1. näköislehdessä.

Avaa tästä näköislehti. Esikatselussa myös etusivun uutiset.