REFRRER:path /

Yhdessä talkoillen viihtyisämpi kotiseutu

Haravat ja lapiot heiluivat, kun kyläkuvaa kunnostettiin ja siistittiin.
Pelkosenniemellä talkoiltiin viihtyisämmän asuinympäristön puolesta. Haravat ja lapiot heiluivat, kun uimarannan aluetta kunnostettiin ja siistittiin.

Uimarannalle matonpesupaikan läheisyyteen pystytettiin keinut lasten iloksi ja niitettiin heinikkoa. Ison panoksen talkoopäivään tekivät kylän syyrialaisperheet, jotka olivat valmistaneet kemijärveläisestä lampaasta ja riisistä herkullisen talkooevään.

Talkoolaisia ja ruokailijoita oli puolisen sataa. Lisäksi lapsille oli mm. Silja Tyrväisen ohjauksessa taiteilua ja Sallyn poniratsastusta.

Samanaikaisesti koulun väliaikaistilojen pihalle pystytettiin Kaikkien vastuulla -hankkeen toimesta valmistunut graffitiseinä ja koulun toisella nurkalla talkoolaiset Antti ja Mika Oikarinen sekä Jani Jaakkola traktorilla tasoittivat väliaikaisen koulutilan piha-aluetta.

Alue vaati ensin uudisojituksen ja sitten mullan ajon ja tasoituksen. Kuudessa tunnissa saatiin kenttä tasaiseksi ja toiveissa on, että ensi syksynä nurmella voi pelata jalkapalloa. Kentän rahoituksesta vastasi osin yksityinen taho.

Päivän takana oli Pelkosenniemen kunnan hallinnoimat hankkeet Kaikkien vastuulla, Meidän Maisema ja Kiiku, liiku ja rakenna robotti -hankkeet. Päivän anti oli, että yhdessä tekeminen on hauskaa ja niin saadaan paljon aikaan

Uimarannalle keinut lasten iloksi.